Canon PowerShot Zoom: žepna napravica, ki je delno kamera, delno monokular

Zadnjič posodobljeno: :

Običajni kompaktni fotoaparati se počasi poslavljajo, zato Canon poskuša z nečim povsem drugim! Tako je predstavil PowerShot Zoom, "kompaktni telefoto monokular", z zasnovo, ki kameri daje videz daljnogleda. Zasnovana je ne le za fotografiranje z ločljivostjo 12 MP in snemanje videoposnetkov z ločljivostjo 1080p, temveč tudi za "pohodništvo, opazovanje ptic in narave," pravijo pri Canonu.

Da bi vse skupaj ostalo v mejah “majhnosti”, ima Canon PowerShot Zoom razmeroma majhen 1/3-palčni senzor, skupaj z objektivom f/5,6-6,3, ki podpira goriščni razdalji 100 mm ali 400 mm, in pa digitalni zoom do 800 mm (ekvivalent polnega formata). Kot že omenjeno, lahko posnamete fotografije z 12 MP in videoposnetke s 1080p (s skromnim ISO 100-3200), vgrajeni pa sta tudi optična stabilizacija ter samodejno ostrenje za slednje obrazom. Baterija naj bi zdržala za približno 150 posnetkov.

 

Canon pa napravo predstavlja tudi kot monokular, ki vam z 2,36 MP EVF omogoča izjemno “pozooman” pogled na športne dogodke, na prostoživeče živali, na koncerte ali pa na pokrajino. Aplikacija Canon Camera Connect omogoča preprosto zajemanje in skupno rabo prek pametnega telefona. V tem načinu bo PowerShot Zoom deloval približno 70 minut, preden bo treba prek vhoda USB-C ponovno napolniti baterijo.

Canon PowerShot Zoom

Gre za precej edinstveno napravo, s katero Canon očitno poskuša nekaj drugačnega, s čimer bi lahko nadomestil trg “budget” kompaktnih kamer, ki so jih skoraj v popolnosti izpodrinili pametni telefoni. PowerShot Zoom bo na voljo konec novembra 2020 za okoli 300 evrov.

Dodatne Informacije

canon.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Blackmagic Pocket 6K Pro: končno tudi nagiben zaslon