fbpx

Canon PowerShot Zoom: žepna napravica, ki je delno kamera, delno monokular

Običajni kompaktni fotoaparati se počasi poslavljajo, zato Canon poskuša z nečim povsem drugim! Tako je predstavil PowerShot Zoom, "kompaktni telefoto monokular", z zasnovo, ki kameri daje videz daljnogleda. Zasnovana je ne le za fotografiranje z ločljivostjo 12 MP in snemanje videoposnetkov z ločljivostjo 1080p, temveč tudi za "pohodništvo, opazovanje ptic in narave," pravijo pri Canonu.

Da bi vse skupaj ostalo v mejah “majhnosti”, ima Canon PowerShot Zoom razmeroma majhen 1/3-palčni senzor, skupaj z objektivom f/5,6-6,3, ki podpira goriščni razdalji 100 mm ali 400 mm, in pa digitalni zoom do 800 mm (ekvivalent polnega formata). Kot že omenjeno, lahko posnamete fotografije z 12 MP in videoposnetke s 1080p (s skromnim ISO 100-3200), vgrajeni pa sta tudi optična stabilizacija ter samodejno ostrenje za slednje obrazom. Baterija naj bi zdržala za približno 150 posnetkov.

 

Canon pa napravo predstavlja tudi kot monokular, ki vam z 2,36 MP EVF omogoča izjemno “pozooman” pogled na športne dogodke, na prostoživeče živali, na koncerte ali pa na pokrajino. Aplikacija Canon Camera Connect omogoča preprosto zajemanje in skupno rabo prek pametnega telefona. V tem načinu bo PowerShot Zoom deloval približno 70 minut, preden bo treba prek vhoda USB-C ponovno napolniti baterijo.

Canon PowerShot Zoom

Gre za precej edinstveno napravo, s katero Canon očitno poskuša nekaj drugačnega, s čimer bi lahko nadomestil trg “budget” kompaktnih kamer, ki so jih skoraj v popolnosti izpodrinili pametni telefoni. PowerShot Zoom bo na voljo konec novembra 2020 za okoli 300 evrov.

Dodatne Informacije

canon.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!