fbpx
Foto: TasteAtlas

Recept: najboljša torta na svetu je pripravljena v 20 minutah – navdušila vas bo, ima samo šest sestavin!

Veste, katera je najboljša torta na svetu? Mi imamo zanjo recept, pripravili pa jo boste v 20 minutah!

Najboljša torta na svetu je argentinska čokoladna torta, pravijo na spletnem portalu TasteAtlas. Če želite torto, ki se hitro pripravi in je hkrati še najokusnejša na planetu, pripraviti sami, je to recept za vas!

Recept: najboljša torta na svetu

Sestavine

  • 150 g kremnega sira
  • 200 g kondenziranega mleka
  • 30 g ali 2 žlici smetane
  • 230 g navadnih čokoladnih ali kakavovih keksov
  • 1 skodelica instant kave
  • 30 g temne čokolade

Priprava

V večjo skledo dajte kremni sir in kondenzirano mleko ter mešajte z mešalnikom, dokler zmes ne postane gladka in “zračna”. Dodajte smetano in mešajte dalje. Sestavine bi se morali spremeniti v svetlo karamelno barvo brez grudic. Poskusite, da preverite, če vam okus odgovarja.

Skuhajte skodelico instant kave in jo prelijte v plitko posodo. Čokoladne kekse, enega po enega, namočite v kavo, a jih tam ne zadržujte predolgo, da ne bodo razpadli.

Vzemite papir za peko in ga postavite v posodo, v kateri boste pripravili torto. Začnite vanjo nalagati čokoladne kekse, enega po enega, da ustvarite podlago. Najverjetneje boste morali kakšnega prelomiti, da boste zapolnili posodo in pokrili celotno dno.

S pomočjo žlice nanesite nekoliko kreme, jo enakomerno razporedite, da prekrije vse kekse. Nato nanesite naslednji sloj keksov, preko njih kremo in nadaljujte s sloji tako dolgo, da porabite kremo in kekse. Torta bi sicer morala imeti najmanj štiri sloje, ki se končajo s kremo.

Za okras polovico temne čokolade stopite in enakomerno prelijte torto, polovico pa naribajte po torti (lahko tudi zdrobite).

Torto prekrijte s plastično folijo in pustite v hladilniku vsaj štiri ure. Dlje jo boste pustili hladiti, boljša bo. Pa sladek dober tek!

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!