fbpx

Canski filmski festival 2021: filmi, zaradi katerih bomo obiskali kinodvorane

Foto: The French Dispatch/ Imdb.com

Filmski festival v Cannesu je mednarodni filmski festival, ki velja za enega izmed najpomembnejših in najbolj znanih na svetu. Spada v skupino najprestižnejših festivalov, skupaj s festivaloma v Berlinu in Benetkah.

Cannes je poleg tega, da je združil vse plasti filmske industrije, ostal eden tistih krajev in dogodkov, ki s seboj nosijo kanček starega glamurja, hollywoodskega razkošja, ne glede na to, kaj so si mislili o tem in kako so ga poimenovali. Francoska riviera, dnevne premiere uspešnic in indie filmov, ki bodo pridobili svetovno slavo, rdeča preproga, veliko mreženja in visoke mode. Filmi, predvajani v Cannesu, so že z vstopom na festival dosegli velik uspe.

Pripravili smo nekaj naslovov filmov, ki bodo naše kinematografe, brez dvoma, napolnili. To so najbolj zanimivi filmi, predvajani v Cannesu, o katerih bomo letos še veliko govorili.

The French Dispatch

Film je opisan kot “ljubezensko pismo novinarjem, postavljeno na postojanki ameriškega časopisa v izmišljenem francoskem mestu 20. stoletja”, osredotočeno na tri zgodbe. Oživlja zbirko pravljic, objavljeno v istoimenski The French Dispatch s sedežem v izmišljenem francoskem mestu Ennui-sur-Blasé.V filmu igrajo sama zveneča imena Bill Murray, Timothee Chalamet, Frances McDormand, Elisabeth Moss, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody in Saoirse Ronan so le nekateri izmed igralcev, ki nastopajo v filmu. Deseti film kultnega režiserja je eden najbolj pričakovanih letošnjih filmov.

Annette

Muzikal Annette je eden naših najzanimivejših filmov tega poletja. Gre za nadrealistični muzikal z Adamom Driverjem in Marion Cotillard v glavnih vlogah. Film spremlja provokativnega stand-up komika (Driver) in njegovo ženo, svetovno znano sopranistko (Cottillard). Njihovo glamurozno, nepredvidljivo življenje se bo popolnoma obrnilo s prihodom njihove hčerke Annette na svet.

Memoria

Tilda Swinton je glavna igralka in izvršna producentka filma Memoria. V filmu igra škotsko žensko, ki gre na obisk k svoji sestri v Kolumbijo. Med obiskom pa začne poslušati nenavadne zvoke, ki v njej vzbudijo strah, obenem pa tudi obsedenost, da najde njihov vzrok in vir.

Bergman Island

Ta vizualno impresivna drama sledi ameriškemu paru, ki se odpravi na potovanje na otok Fårö, da bi ga navdihnili kraji, kjer je nastal kultni Ingmar Bergman in umrl. Oba pišeta scenarije za prihajajoče filme, a ko poletje napreduje in njihovi scenariji postajajo vse obsežnejši, postaja meja med fikcijo in resničnostjo tanjša.

Mothering Sunday

Služkinja, ki živi v Angliji po prvi svetovni vojni, se na skrivaj načrtuje srečati z moškim, ki ga ima rada, preden se ta odide poročiti z drugo žensko. Mothering Sunday je britanski dramski film, ki ga je po scenariju Alice Birch po istoimenskem romanu Grahama Swifta režirala Eva Husson. V njej igrajo Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman in Colin Firth.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!