Cara-Comida – Junior Luz je obraze prijateljev zakamufliral s hrano

Cara-Comida - obrazi zakamuflirani s hrano

Kaj bi storili, če bi vedeli, da si vas vsakič, ko vas prijatelj gleda, predstavlja prekritega s hrano. Točno to gre po glavi brazilskemu fotografu Juniorju Luzu, ki je svoje bizarno videnje zapakiral v projekt Cara-Comida- kar bi se iz portugalščini lahko prevedlo v ''obrazna hrana''- in obraze svojih prijateljev dejansko zakamufliral z njihovo najljubšo hrano.

Če se vam zdi, da je prva poved iz trte izvita, naj vam povemo, da so to besede Juniorja Luza, ki sami pravi, da si obraze prijateljev predstavlja prekrite s hrano. Zato se je odločil, da jih uporabi za svoj umetniški projekt Cara-Comida in jih zakamuflira z njihovo najljubšo in resnično hrano.

PREBERITE ŠE: Taste Buds: prikupne ilustracije hrane, ki gre odlično skupaj

Obraz prekrit s slanina deluje precej srhljivo.
Obraz prekrit s slanina deluje precej srhljivo.

In kako je potekal ”fotošuting”? V sredino papirja so izrezali luknjo za obraz in začeli geometrično razporejati hrano. In to je bila vsa umetnost. Rezultat je fascinanten in v primeru slanine kar malce grozljiv. Dosti bolj prijazne pa so verzije s korenjem, bananami, kiviji in zeljem. Nekatere inštalacije so bile časovno precej bolj požrešne kot druge, največji izziv pa je predstavljalo več kot sto jajc na oko v obliki zvezde. Ker so ga na spletu dežurni kritiki takoj napadli, da je se močno posluževal Photoshopa, je Junior Luz to demantiral z objavo kratkega video posnetka iz snemanja, ki njihove trditve postavlja na laž.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Hudič mi ni dal miru, morala sem preveriti telefon svojega moža”: ne boste verjeli, kaj je na koncu čakalo to žensko!