Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO

Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO

Za ženske je velikokrat težko, da zgradijo srečno in uglašeno razmerje z moškim ..., saj se v njihovih glavah velikokrat zasidrajo različni miti in stereotipi o tem, kaj je prav in kaj narobe ter kaj je tisto, kar moške na njih v resnici privlači.

MIT 1: Moški ima rad oblačila, ki več razkrivajo, kot pokrivajo.

Nekatera dekleta velikokrat v želji po moški pozornosti navlečejo nase svoje najbolj vroče kose, ki pogosto presegajo mejo dobrega okusa.
Če ne želite le narediti vtisa, ampak spoznati moškega svojih sanj, morate nivo seksualnosti nekoliko zmanjšati in dodati nekaj več ženstvenosti. Zapeljiva oblačila so lahko izjemno privlačna, vendar le, če jih znate nositi NA PRAVI NAČIN.

MIT 2: Moški ima rad žensko z videzom modela/manekenke.

To je mit, zaradi katerega se muči več tisoč deklet po svetu ter se posledično odloča za diete in lepotne operacije. Ko težijo k popolnosti in želijo kopirati postavo, pričesko ali nos neke druge ženske, izgubijo svojo identiteto.
Res je, da je lep videz tisto, kar moški najprej opazijo na ženskah – všeč so jim lepi lasje, koža in spodobna oblačila. Vendar! Moškim so veliko bolj všeč ženske, ki znajo ostati zveste SEBI in se sprejmejo takšne, kot so.

Je videz res vse?
Je videz res vse?

MIT 3: Moški ima radi žensko, ki se nanj pretirano zanaša ali je pretirano neodvisna.

Včasih ima ženska občutek, da mora njen partner voditi njene finance, se odločati namesto nje in postati njen “menedžer”. Spet druge ženske gredo v drugo skrajnost: postanejo namreč pretirano neodvisne in se zanašajo le nase.
Ko si dva človeka zaupata in si pomagata, ju nikoli ni strah sprejeti podpore in opore drugega. Moški si želijo skrbeti za svojo žensko in jo varovati, a ženska mora vseeno ostati zvesta sebi in svojim mnenjem.

MIT 4: Moški ima rad PREVEČ predano žensko.

Nekatere ženske pozabijo na svoja življenja in postavijo partnerja v središče vesolja. Verjamejo, da je tovrstna predanost tista, ki moške privlači … in ker je vsa pozornost preusmerjena le na tega moškega, ta precej hitro izgubi zanimanje za žensko.
Kaj je torej tisto, kar moške privlači? Ženska, ki ima lastne interese in hobije. Pomembno je, da te ohrani tudi v razmerju in se v njem popolnoma ne izgubi.

MIT 5: Moški ima rad žensko s spolnimi izkušnjami.

Razširjen mit pravi, da so izkušene seks boginje, ki poznajo vse trike intimnih užitkov, najsrečnejše ženske v razmerjih.
Seksualna harmonija je nedvomno pomembna za srečno razmerje, a nima nič z bogatimi izkušnjami. Kar moški cenijo najbolj, je ujemanje pri spolnosti, nežnost, zmožnost, da se v odnosu uživa in želja po zadovoljitvi obeh partnerjev.

Nekatere ženske pozabijo na svoja življenja in postavijo partnerja v središče vesolja.
Nekatere ženske pozabijo na svoja življenja in postavijo partnerja v središče vesolja.

MIT 6: Moški nima rad “pametne” ženske.

Nekatere ženske verjamejo, da moški ne marajo pametnih deklet, zato se za pridobivanje njihove pozornosti vedejo nenaravno, neumno.
Študije, ki so jih izvedli na California State University, so pokazale, da so neumne ženske moškim privlačne le zaradi enega razloga: ker so bolj spolno dostopne. Moške, ki si želijo močno in resno razmerje, privlačijo pametne ženske.

MIT 7: Moški ima rad ličila.

Dekleta velikokrat mislijo, da jih bodo močna ličila naredila moškim veliko privlačnejša.
V eni študiji so moškim in ženskam pokazali fotografije različnih deklet z različnimi količinami ličil in jih nato prosili, naj o njihovem videzu podajo kakšno mnenje. Večina moških in žensk se je strinjala, da so dekleta, ki nosijo manj ličil, privlačnejša.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!