Teden možganov 2017: Krizni novi svet

Zadnjič posodobljeno: :

Marec oznanja začetek pomladi: čas prebujanja in rasti. Zato je edino prav, da tudi letošnji vstop v milejši letni čas zaznamujemo z aktivacijo možganov. Teden možganov 2017 bo letošnje leto pod naslovom Krizni novi svet odpiral vprašanja o sodobnih osebnih ter družbenih krizah. Dogodek bo potekal med 13. in 17 marcem 2017 v Atriju ZRC in Slovenski kinoteki. Poleg predavanj, delavnic za odrasle in otroke ter okrogle mize, pa bo dogodek zaokrožil spremljevalni program, ki bo prek filmske umetnosti poskrbel tudi za telovadbo desne možganske hemisfere. Vstop je prost.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Atrij ZRC

Organizator

Sinapsa

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

0 €

Začetek leta 2017 deluje precej distopično; po mnenju medijev nam grozijo migranti, razpad EU, Trump, globalno segrevanje, teroristi, tajkuni, strokovnjaki in še cela vrsta podobnih tegob. Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadamo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvisnostmi – od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar se postavlja vprašanje, ali je kriza nujno nekaj slabega. Kriza predstavlja porušeno ravnotežje, ki opozarja na potrebo po spremembah. Skozi evolucijo so krize oblikovale človeško vrsto, skozi zgodovino so krojile našo kulturo, politiko in ekonomijo, skozi posameznikovo življenje krize oblikujejo njegovo identiteto. So torej krize normalen in nujen del življenja? Je mogoča prihodnost brez kriz? Bi si to sploh želeli?

PREBERITE ŠE: Slovenski glasbeni dnevi 2017 – 32. praznik slovenske glasbe

Nevroznanstveno predavanje na Tednu možganov
Nevroznanstveno predavanje na Tednu možganov

Letošnji Teden možganov bo potekal med 13. in 17. marcem. Naslov Krizni novi svet bo kot rdeča nit odpiral vprašanja, ali je sodobna situacija nekaj novega, posebnega, apokaliptičnega. Ali je res taka kriza, kot vsi kričijo? Morda z odzivi, kot sta strah in stres, krizo še poglabljamo? Vabljeni, da tretji teden v marcu znova posvetite možganom – sistemu, ki nam včasih povzroča krize, včasih pa omogoča, da se z njimi spopademo. Več o programu si lahko pogledate na tej povezavi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sinapsa.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noben me ne razume: dogodek za mlade, ki vrtijo svet