fbpx

Casa en el Agua: ekohostel sredi oceana, kjer boste za noč odšteli 26 evrov

Se pogosto zalotite, kako sanjarite o sončnem zahodu nad turkiznim oceanom daleč stran od vrveža vsakdanjega življenja? Potem si boste želeli preveriti ekohostel Casa en el Agua oziroma dobesedno “hišo v vodi”, ki se nahaja v osrčju Karibskega morja ob kolumbijski obali.

Ekohostel Casa en el Agua obdaja idilična pokrajina kristalno čiste vode narodnega parka San Bernado. Gostje lahko svoje dni preživljajo v visečih mrežah, plavajo ali pa se družijo z drugimi popotniki.


In čeprav ponujajo t. i. enkratno doživetje, je hostel presenetljivo poceni, saj se cena za noč v skupinski sobi za osem ljudi začne pri 100 tisoč kolumbijskih pesov, kar je preračunano približno 28 evrov. Če pa ste res zategnili pas, lahko spite v kateri od visečih mrež za 70 tisoč kolumbijskih pesov na noč (preračunano približno 20 evrov), nastanitev pa omogoča, da svoje stvari pospravite v omarice. V ceno sob je vključen tudi zajtrk (tudi kava, v katerih lahko uživate ‘spodaj brez’), pitna voda je na voljo cel dan. Cena ne vključuje prevoza z ladjo do hostla (ta je okoli 32 evrov), seveda pa vas bo največ stalo potovanje do Kolumbije.


Hostel ima sicer 2 nadstropji, v višjem se nahajajo sobe, spodaj pa so prostor za druženje, kuhinja in dostop do vode. Težijo k temu, da so eko prav na vsakem koraku: stranišča so na primer ločena za manjšo in večjo potrebo namesto ženskih in moških stranišč, da se iztrebki pravilno kompostirajo, prav tako pa stranišča nimajo splakovanja. Namesto tega se  od gostov zahteva, da ko opravijo, vržejo v stranišče kredo in žagovino: kreda ima sušilni učinek, ki prav tako spodbuja rast rastlin, žagovina pa je tam zato, da ‘zaščiti’ vaš nos in vse skupaj nekoliko olepša.
V hostlu je na voljo več zabavnih aktivnosti: od vodnih športov do izletov na lokalne otoke in plaže, da ne omenjamo številnih možnosti za potapljanje. Ko se znoči, si ne pozabite ogledati neverjetnih lignjev, ki osvetlijo ocean.

Galerija – Casa en el Agua

Dodatne Informacije

Več informacij:
casaenelagua.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!