Cassandra De Pecol je prva ženska, ki bo obiskala vse države sveta!

Cassie De Pecol - prva ženska, ki bo obiskala vseh 196 držav sveta

Cassandra de Pecol želi postati prva ženska, ki bo obiskala vse države svet. Trenutno jih je odkljukala 181, do 196 ji tako manjka samo še 15 držav. Na pot je krenila julija 2015 in je na dobri poti, da v rekordnem času obišče vseh 193 suverenih držav ter Kosovo, Tajvan in Palestino. Za svoje potovanja, ki ga je poimenovala Expedition196, je v 15 mesecih porabila 198 tisoč ameriških dolarjev.

27-letna Američanka iz Washingtona Cassie De Pecol si želi v rekordnem času obiskati vse države sveta in se vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Cassie De Pecol v Kazahstanu.
Cassie De Pecol v Kazahstanu

Če ji podvig uspe, bo postala tudi prva ženska, ki je obiskala prav vseh 196 držav sveta. Za svoje potovanje, poimenovano Expedition196, je od julija 2015 pa do danes zapravila že 198 tisoč ameriških dolarjev.

To fotografijo je Cassie posnela na Bledu.
To fotografijo je Cassie posnela na Bledu.

Od tega so ji lep del prispevali sponzorji, našli pa so se tudi številni investitorji v njen izobraževalni dokumentarec o trajnostnemu načinu potovanja, ki nastaja sproti. V povprečju v vsaki državi preživi od dva do pet dni.


Da karseda oklesti stroške potovanja, na Instagramovem profilu ta ameriška svetovna popotnica v zameno za brezplačno nastanitev promovira ekološko prijazne hotele. Je tudi ambasadorka miru mednarodnega inštituta The International Institute For Peace Through Tourism (IIPT).

PREBERITE ŠE:


Nedavno je pristala v New Yorku, potem ko je odkljukala Kubo. S 181 obiskanimi državami se bliža koncu epskega potovanja, v okviru katerega je opravila že prek 254 letov v 15 mesecih.

Zemljevid, s katerim načrtuje svojo pot.
Zemljevid, s katerim načrtuje svojo pot.

Da postavi rekord, ji ostaja še manj kot 40 dni. Morda ji ne boste mogli slediti po svetu, ji pa lahko na Instagramu.

Galerija – utrinki s potovanja Expedition196:

Dodatne Informacije

Več fotografij:
instagram.com

Več o Cassie De Pecol:
cassiedepecol.com

Več o potovanju:
expedition196.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!