Če se o teh stvareh še nisi prepirala s sestro, potem nista pravi sestri!

Zadnjič posodobljeno: :

Imeti brata ali sestro je zadetek v polno – vedno imamo partnerja v zločinu! Ko pa je ta partner sestra, ki je dolgočasna, tekmovalna, trmasta ... (nadaljujete sami), se lahko stvari nekoliko zapletejo, saj imajo sestre res poseben odnos, ki je poln ljubezni, pa tudi konfliktov!

Mogoče sta pripravljeni umreti druga za drugo, hkrati pa se lahko sovražita. Ne vemo, kako je to sploh mogoče, če pa imate sestro, zagotovo poznate občutek sestrske nesebične “ljubezni”.

Vaša sestra bo ob vas do konca življenja, vendar to ne pomeni, da se včasih ne boste z njo pošteno prepirali. A ob koncu dneva, ne glede na to, kako nerazumljivi in nenavadni bodo vajini odnosi, bo vedno vaša najzvestejša prijateljica. Tu je nekaj prepirov, ki smo jih s sestrami – starejšimi ali mlajšimi – imeli vsi!

1. “To je moje!”

Hrana je vedno pravi razlog za prepir. Sestre ali ne, nikakor si ne bomo pripravljeni deliti hrane. Naj bo to zadnja rezina pice ali večji kos torte, ne morete si kaj, da se ne bi borili zaradi nje! In bog ne daj, da vam sestra ukrade hrano …

2. “Si si izposodila moje krilo?!”

Morda ne boste imeli težav z deljenjem oblačil s svojo najboljšo prijateljico, če pa si vaša sestra upa izposoditi (beri: ukrasti) vaša oblačila, bo nastal kaos! Čeprav za vas ni težava deliti stvari, pa takrat, ko vaša sestra stvari vzame, ne da bi vas vprašala, preprosto izgubite nadzor in nikakor ne morete dovoliti, da se to ponovi.

via GIPHY

3. “Ne spreminjaj programa!”

Ne glede na to, ali gre za serijo, ki ste jo pravkar začeli gledati, ali za skladbo, v kateri ste uživali – je še kaj hujšega kot to, ko sestra vzame daljinec in spremeni program? Verjamemo, da ne! Vaš okus je lahko precej drugačen in zato se prepir hitro spremeni v pravo rokoborbo pred televizijo.

4. “Kako si drzneš vzeti mojo šminko?”

Vsi smo resnično posesivni do svojih najljubših stvari, še posebej do svoje najljubše šminke. Deljenje ni težava, seveda če nam ni treba deliti izdelkov za ličenje. Torej, draga sestra, rada te imam, ampak ne dotikaj se moje šminke!

via GIPHY

5. “Kdo je najljubša hči?”

Vaš brat vas je morda dražil, da so vas našli v smetnjaku ali da so vas posvojili, toda sestra vam bo vedno govorila, da je prav ONA najljubša hči mame in očeta. Čeprav veste, da vas imajo starši enako radi, ji ne boste dovolili, da bi v tej bitki zmagala!

6. “Jaz grem prva!!”

Vedno se prepirata, katera bo šla prej v kopalnico, ker ona rabi sto let, vi pa zaradi tega zamujate. Nič čudnega, niste edini, ne preostane vam nič drugega, kot da jo prehitite – to je zanesljiva zmaga!

via GIPHY

7. “To je moja stran!”

Vsi imamo stran postelje, kjer se počutimo najbolj udobno in je ne bi zamenjali za nič na svetu. Toda težava nastane, ko vaša sestra želi isto stran postelje. Že vemo, da se ta spopad konča z bojem, kdo bo dobil levo in kdo desno stran postelje.

8. “Ona je to razbila, ne jaz!”

Naj bo to kozarec, vaza ali okno … vsakomur se je že zgodilo, da je kaj razbil. Toda večje vprašanje je, kdo bo koga obtožil ali kdo bo priznal zločin? Zdaj se najbrž spominjate, kolikokrat ste vi trpeli zaradi sestrine krivde, vendar verjamemo, da ste ji pošteno vrnili!

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 življenjskih lekcij, ki vas bodo naredile močnejše in bolj samozavestne