CeramicSpeed Driven: kolo brez verige

Zadnjič posodobljeno: :

Tehnologija napreduje na vseh področjih in v svetu kolesarstva ni prav nič drugače. Kolesa so se skozi zgodovino že občutno spreminjala, tokrat pa smo spet dobili eno posebno pogruntavščino, ki za poganjanje kolesa ne potrebuje verige.

CeramicSpeed Driven kolo je v tem trenutku še prototip in potrebuje za vožnjo poseben okvir. Revolucionarni pogonski sistem namerava postaviti nove standarde učinkovitosti v svetu kolesarstva z odstranitvijo pogonske verige in zobnikov. Namesto njih bomo kolo poganjali prek neke vrste pogonske gredi.

CeramicSpeed Driven
CeramicSpeed Driven

Inovativni pogonski sistem brez verige sta razvila CeramicSpeed in inženirski oddelek univerze v Koloradu. Kolo, ki bo opremljeno s tem sistemom, naj bi imelo manj zračnega upora, manjšo težo in zasedalo manj prostora na cesti. Sam sistem je zaslužen za kar 49 % manj trenja. Za slednje je potrebnih 21 ležajev, ki v pogonu opravljajo glavno delo. Ležaji prenašajo navor prek pogonske gredi na zadnji zobnik s 13 prestavami, in ker je ob tem prisotnega izredno malo trenja, je temu primerno majhna tudi izguba energije. Kolo Driven morda res deluje nenavadno, a je njegov sistem izredno inovativen in kaj lahko se zgodi, da se bo tudi veriga za vedno poslovila od kolesarskega sveta.

CeramicSpeed Driven
CeramicSpeed Driven
CeramicSpeed Driven
CeramicSpeed Driven

Dodatne Informacije

Več informacij:
ceramicspeed.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW 4 Gran Coupé: zapeljivi športni kupe