fbpx

CES 2020: pametna ura Suunto 7 z navigacijo brez povezave

Suunto se želi z novo pametno uro, predstavljeno na CES 2020, kosati z Applom in Garminom. Nekatere funkcije pametne ure Suunto 7 bodo zagotovo prevesile tehtnico v njihov prid.

Vsak operacijski sistem ima svoje prednosti. A večina proizvajalcev pametnih ur raje uporablja lastnega, če hkrati proizvajajo tudi pametne telefone. To načeloma omogoča boljšo medsebojno komunikacijo z uro, je pa uporabniška izkušnja nekoliko šibka, če si uro drznemo uporabljati s telefonom drugega proizvajalca. Suunto nam pri tem ne bo mešal štren, saj se je pri novi uri Suunto 7, ki jo je predstavil na CES 2020, odločil za uporabo Wear OS, Googlovega operacijskega sistema za pametne ure. Torej se bo odlično razumela s katerimkoli androidnim telefonom.

Pametna ura Suunto 7
Pametna ura Suunto 7

Pametna ura Suunto 7 bo zadovoljila tako redne obiskovalce fitnesa (merjenje 70+ različnih vaj) in resne tekače kot avanturiste, ki se radi podajo v kraje, kjer jim mobilni signal ni najbolj naklonjen. Ura bo omogočala GPS-navigacijo in zemljevide brez povezave na splet. Ker gre za Googlov sistem, se bo mogoče pogovarjati tudi z Googlovo Asistentko, poslušati glasovno usmerjanje prek navigacije Google Maps ter plačevati z Google Pay.

Pametna ura Suunto 7
Pametna ura Suunto 7

Šlo bo za kar zajetno uro, saj v širino meri kar 5 cm, v debelino pa 1,5 cm. Izjemno svetel AMOLED-zaslon (ločljivost 454 x 454, svetlost 1000-nits) bo ščitilo steklo Gorilla Glass, ura pa bo zdržala plavanje do globine 50 metrov. Baterija bo ob običajni uporabi, brez rabe pametnih funkcij, zdržala do 40 dni, sicer pa 2 dni oziroma 12 ur ob intenzivni rabi GPS-signala. Po vseh specifikacijah se Suunto 7 kosa tako z Applom kot z Garminom, ali ju bo zmogla tudi nadomestiti, pa bodo odločili uporabniki. Predprodaja se je že začela, cena pa je 479 evrov.

Pametna ura Suunto 7
Pametna ura Suunto 7

Dodatne Informacije

Več informacij:
suunto.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.