CES 2020: Fisker Ocean, električni SUV s funkcijo karaok

O avtomobilu Fisker Ocean smo že pisali, na njegovi uradni predstavitvi, ki je potekala na sejmu CES 2020, pa so nam postregli še z nekaj več podrobnostmi.

Vse tehnične številke električnega SUV-ja Fisker Ocean še niso znane, a tudi ko bodo, ne bodo pretirano odstopale od tistih, ki jih poznamo že zdaj. Baterija bo imela zmogljivost približno 80 kWh, s tem pa dovolj energije za do 482 kilometrov dolgo pot. Fisker je SUV-ja cenovno umestil ob bok Teslinemu modelu 3, na voljo pa bo v letu 2022. Poleg vse električne tehnologije se lahko Ocean pohvali s projekcijskim zaslonom, ki bo med drugim lahko prikazoval besedila pesmi, ki jih bodo voznik ali potniki poslušali v danem trenutku. To dejstvo že razdvaja svetovno javnost (nekateri menijo, da je ideja dobra, spet drugi, da ni), vsekakor pa bo čas tisti, ki bo pokazal, koliko ljudi bo imelo zaradi karaok med vožnjo takšno ali drugačno nesrečo.

Fisker Ocean
Fisker Ocean

Zunanji dizajn Fisker Oceana je vsekakor vpadljiv, notranjost pa bi lahko primerjali z novo generacijo električnih avtomobilov, kot sta Tesla Y in Ford Mustang Mach-E. Streho modela Ocean prekrivajo solarni paneli, ki bodo priskrbeli še nekaj dodatne brezplačne električne energije. Govori se tudi o tako imenovanem ‘načinu Kalifornija’, ki odpre streho in stranska stekla ter s tem ponudi ‘kabriolet’ oziroma ‘targa’ izkušnjo.

Galerija: Fisker Ocean

Dodatne Informacije

Več informacij:
fiskerinc.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Renault Mégane Conquest je izjemno seksi SUV kupe znamke Renault