Fisker Ocean
Utrip mesta · mobilno

Pri Fiskerju ne počivajo in nam po nedavno predstavljenemu športnemu električnem avtomobilu Emotion predstavljajo še električni SUV, Fisker Ocean.

Najnovejši ‘izdelek‘ podjetja Fisker se bo imenoval Ocean. Fisker Ocean je električni luksuzni SUV, ki naj bi po proizvajalčevih besedah na novo definiral razred SUV-jev. Na njegovi zunanjosti, natančneje strehi, najprej opazimo lahke solarne celice, ki bodo priskrbele še nekaj dodatne trajnostne energije. Baterija s kapaciteto 80 kWh bo imela dovolj ‘zaloge‘ za 480 kilometrov dolgo pot. Notranjost bo povzemala duh trajnosti, v njej pa ne bomo našli usnja, temveč zgolj reciklirane materiale. Preproge bodo naredili iz recikliranih ribiških mrež, ostali materiali pa bodo iz recikliranih majic in drugih kosov oblačil.

Pri vgradnji recikliranih materialov se bodo lotili tudi predelave odsluženih pnevmatik in tako poskušali zmanjšati količino odpadkov, ki se je nabrala zaradi avtomobilsko-gumarske industrije. Več tehničnih podrobnosti bo znano proti koncu meseca, ko se bo Fisker Ocean tudi uradno predstavil.

Galerija: Fisker Ocean

Fisker OceanOdpri galerijo
cover-ford-ranger Edinstveni modeli Ford Ranger za avanturistično življenje jaguar_vision_gran_turismo_coupe_exterior_25.10.19_003 Jaguar Vision GT Coupe: Jaguarjev električni hiperavtomobil Novi Volkswagen Golf 8 Novi Volkswagen Golf: skok v prihodnost hero-mx-30.ts.1910230018130000 Mazda MX-30: tudi Mazda je popolnoma naelektrena ·