fbpx

Chevrolet Corvette E-Ray – Chevrolet razkriva prelomni E-Ray – to je elektrificirana prihodnost legendarne Corvette s 665 KM

Chevrolet Corvette E-Ray 2024

Foto: chevrolet.com

Chevrolet je uradno predstavil prvi elektrificirani model ikoničnega športnega avtomobila Chevrolet Corvette E-Ray za leto 2024. Ponaša se s hibridnim pogonskim sklopom s skupno močjo 665 konjskih moči (495 kW) in lahko E-Ray doseže 96 km/h (60 mph) v samo 2,5 sekunde, zaradi česar je najhitrejši serijska Corvette doslej. Z vrsto drugih novih funkcij, vključno s sistemom vzmetenja Magnetic Ride Control 4.0 in karbonsko-keramičnimi zavorami Brembo, je E-Ray nastavljen spremeniti igro v industriji hitrih ameriških avtomobilov.

E-Ray je prvi elektrificirani model Chevrolet Corvette in naj bi s svojimi impresivnimi zmogljivostmi pretresel industrijo. Hibridni pogonski sklop ima električni motor na sprednji osi, ki proizvede 120 kW (160 KM) in 165 Nm (125 lb-ft) navora, skupaj z 1,9-kWh litij-ionsko baterijo. Motor V8 je 6,2-litrski LT2, ki proizvede 369 kW (495 KM) in 637 Nm (470 lb-ft) navora. V načinu Stealth Mode lahko hibridna Corvette vozi brez V8 do 72 km/h (45 mph). Chevy postavlja to nastavitev kot za stvari, kot je tihi izhod iz soseske.

Foto: chevrolet.com
Foto: chevrolet.com
Foto: chevrolet.com
Foto: chevrolet.com
Foto: chevrolet.com
Foto: chevrolet.com
Poleg novega pogonskega sklopa ima E-Ray še druge funkcije, zaradi katerih je poseben. Sistem vzmetenja Magnetic Ride Control 4.0 je standarden. Vsi imajo tudi karbonsko-keramične zavore Brembo. Ta Corvette vozi na celoletnih pnevmatikah Michelin Pilot Sport z razporejeno velikostjo 20 in 21 palcev. Letna guma Michelin Pilot Sport 4S je opcijska nadgradnja.

Oblikovno je E-Ray 9,14 cm (3,6 palca) širši od standardnega Stingraya. Ponaša se z drugačno sprednjo masko z bolj izstopajočimi horizontalnimi elementi. Zadaj so novi zračniki v odbijaču. Kupci bodo lahko izbrali 14 barv zunanjosti, vključno z novimi odtenki Riptide Blue, Seawolf Gray in Cacti. Značke Carbon Flash bodo standardne, kupci pa bodo lahko dodali komplet karbonskih efektov. E-Ray bo na voljo z ekskluzivno karoserijsko črto za model v električno modri barvi. Kot alternativa bodo črne konice izpuha in svetle oznake neobvezne. Na voljo bodo štirje dizajni aluminijastih platišč in možnost izbire iz ogljikovih vlaken.

Chevy prav tako napoveduje, da imajo vse Corvette 2024 posodobljeno tehnologijo za pomoč vozniku. Zdaj so opremljeni s pomočjo za ohranjanje voznega pasu z opozorilom o odhodu, opozorilom na čelni trk in samodejnim zaviranjem v sili.

Chevrolet Corvette E-Ra E-Ray bo naprodaj pozneje letos. Chevy ne bo navedel točnega datuma, vendar bo modelno leto 2024 verjetno pomenilo prihod v drugi polovici leta 2023. Cene se bodo začele pri 104.295 $ za kupe 1LZ in 111.295 $ za kabriolet 1LZ. Obe številki sta pred ciljno pristojbino, ker ta cena še ni na voljo. S svojimi impresivnimi zmogljivostmi in vrhunsko tehnologijo naj bi E-Ray spremenil igre v industriji in vreden dodatek ikonični liniji Chevrolet Corvette.

Dodatne Informacije

chevrolet.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.