fbpx

Chevrolet Silverado EV RST: poltovornjak, ob katerem se vam bodo pocedile sline

Chevrolet Silverado EV SRT; Foto: media.chevrolet.com

Chevrolet Silverado ne bo prvi med električnimi poltovornjaki in tudi ne prvi, ki bi prišel izpod okrilja koncerna General Motors. Je pa morda prvi, ki bo zaradi svoje zmogljivosti in futurističnega dizajna, prekosil ostale konkurente.

Novi Chevrolet Silverado EV RST bo najbolj impresioniral navdušence nad poltovornjaki, še toliko bolj, če se poigravajo z mislijo o električnem pogonu. Električni pogon ponuja obilico možnosti, ki so jih pri Chevroleju dobro izkoristili. Chevrolet Silverado bo lahko z enim polnjenjem prevozil do 640 kilometrov dolgo pot, dva elektromotorja, pa mu bosta priskrbela kar 495 kW (673 KM) in 1.063 Nm navora. V kolikor bi uporabili funkcijo WOW (Wide Open Watts), bi lahko poslali Silverada do stotice v manj kot 5 sekundah. Pri polnjenju z močjo 350 kW, bomo potrebovali zgolj 10 minut, da bi lahko prevozili nadaljnjih 160 kilometrov.

Chevrolet Silverado EV SRT; Foto: media.chevrolet.com

Omenjeni navor in moč omogočata Silveradu, da za seboj vleče malenkost več kot 4,5 tone težak tovor ali prevaža do 590 kilogramov težak tovor v kesonu. Silverado se lahko pohvali s krmiljenjem zadnjih koles, adaptivnim zračnim vzmetenjem in prilagodljivim kesonom, s katerim lahko prevažamo do okoli 3 metre dolge predmete. Za obrtnike je dobrodošla novica, da bodo imeli vsi električni Silveradi tako imenovane delovne postaje, z 10 vtičnicami in 10,2 kW moči. Napajali bomo lahko električno orodje, igrače ali celo hišo, če bi bilo to potrebno.

Chevrolet Silverado EV SRT; Foto: media.chevrolet.com

Tehnološka notranjost ponuja 17-palčni osrednji zaslon in 11-palčni digitalni voznikov zaslon. Najmočnejša različica RST, bo imela na voljo tudi projecirni zaslon v velikosti 14-palcev. Navedene številke in zmogljivosti se nanašajo na najmočnejšo različico električnega Silverada SRT, ki bo v ZDA stal 105.000 ameriških dolarjev. Na voljo bodo tudi manj zmogljive in manj opremljene različice, začetna cena pa se začne že pri 41.595 ameriških dolarjih.

Dodatne Informacije

chevrolet.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!