fbpx

Prada x adidas Originals: nova trajnostna kolekcija oblačil in obutve (2022)

Foto: adidas

Prada in adidas Originals sta s svojo najnovejšo kolekcijo svoje partnerstvo dvignila na novo raven ter poleg športnih copat in torb vanjo vključili še oblačila. Medtem ko so oblačil tisto, kar naredi to kolekcijo edinstveno v primerjavi s prejšnjima dvema, je vrhunec kolekcije še vedno Adidas Forum.

Prva kolekcija oblačil predstavlja velik korak naprej v smislu proizvodnje, vsak kos pa združuje oblikovalski jezik obeh blagovnih znamk. Ikonične adidasove tri črte so spretno uporabljena za nekatere najbolj znane silhuete Prade, medtem ko ima podpis italijanske modne hiše Prada Re-Nylon veliko vlogo v vsakem kosu kolekcije.

Re-Nylon se nanaša na materialni vrhunec kolekcije, ki je prenovljena različica Pradinega značilnega najlona, ​​ki ga že desetletja uporablja v svojih glavnih izdelkih. V želji, po večji okoljski ozaveščenosti, je Prada leta 2019 lansirala Re-Nylon, ki za izdelavo materiala uporablja reciklirane in prečiščene plastične smeti, pridobljene iz oceanov. Leta 2021 je Pradi uspel cilj, da svojo celotno proizvodnjo preusmeri z deviškega najlona na re-naylon. Zdaj, v začetku leta 2022, kolekcija služi poudarjanju materialne inovacije, saj je le-ta del DNK vsakega posameznega kosa v kolekciji.

Superge Prada x Adidas Forum so na voljo v beli in črni parvi, visok in nizek model. Recikliran najlonski material pokriva večino zgornjega dela superge, dopolnjuje pa ga subtilna uporaba lakiranega usnja za adidasove ikonične tri črte. Tako kot prejšnji dve kolekciji Prada x adidas je obutev prisega na subtilno eleganco.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!