fbpx

Recept: ovsena kaša z banano, ki vam bo vzela le 10 minut

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Mnogi trdijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu in to ne brez razloga. Z njim namreč pridobimo energijo, s katero se nato lotimo podvigov, ki nam jih prinaša nov dan. Pripravili smo vam hiter in enostaven recept za slastno ovseno kašo z banano, za katerega vam zagotavljamo, da vas bo napolnil z obilico zagona.

Za pripravo ovsene kaše obstaja tisoč in en način, vendar pa se nam velikokrat zgodi, da v jutranji mrzlici za preizkušanje zahtevnih in dolgotrajnih receptov pač nimamo časa. To pa ne pomeni, da si ne moremo privoščiti okusnega in zanimivega obroka.

Ovseno kašo z banano lahko pripravite v le 10 minutah, prav tako pa ne zahteva veliko sestavin. Poleg tega boste z njo poskrbeli tudi za zdravje: vlaknine, ki jih vsebuje oves, bodo poskrbele, da ne boste imeli težav s prebavo, banana pa vam bo zagotovila energijo tudi v najbolj zgodnjih urah.

Ovsena kaša z banano

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine:
  • 1 skodelica in pol ovsene kaše
  • 1 banana
  • 1 žlica chia semen
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 3 skodelice vode, rastlinskega mleka (kokosovo, riževo, ovseno…) ali njune mešanice
  • 3 žlice arašidovega masla
  • borovnice po želji

Navodila

  1. V posodi zmešajte oves, chia semena, arašidovo maslo, cimet, vodo ali mleko in tričetrt banane, ki ste jo prej narezali na koščke.
  2. Kuhajte na srednjem ognju 6-8 minut.
  3. Mešanico nalijte v posodico, ji dodajte preostanek banane in borovnice ter postrezite.

Dodaten nasvet:

Poleg banan in borovnic lahko temu receptu dodate tudi drugo sadje, predlagamo predvsem jagodičevje (jagode, maline, robide…), namesto arašidovega pa lahko uporabite tudi mandljevo ali orehovo maslo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!