fbpx

5 sanjskih destinacij v letu 2022: najboljše eksotične počitnice 2022

Foto: envato

Misel na potovanja smo v zadnjih dveh letih za nekaj časa odložili, z vse bolj optimističnimi napovedmi, pa lahko ponovno upamo, da bomo kaj kmalu spakirali kovčke in odkrivali nove kraje. v nadaljevanju vam predstavljamo, katere sanjske destinacije je v 2022 vredno obiskati.

To seveda pomeni, da se bodo naše sanje o tem, kako poležavamo na vročem belem pesku, v senci pod palmo, morda kaj kmalu uresničile. In čeprav velja biti pri željah previden, pa ni nič narobe, če se malce spogledujemo s kopalkami, ki bi jih lahko oblekle že prav kmalu. Predstavljamo vam pet rajskih destinacij, ki bodo v 2022, če bo seveda mogoče, pri vrhu potovalnega seznama.

Maldivi

Foto: Unsplash/Shifaaz Shamoon

Nemogoče je sestavljati seznam rajskih destinacij in ob tem spregledati rajskega paradiža, ki ga obljubljajo Maldivi. Kar 26 koralnih atolov, od tega le šestina poseljenih, vabijo turiste, da si na belem pesku odpočijejo in se poslovijo od skrbi. Azurna modrina morja in visoke palme, ki nudijo senco ob pripeki, podobo otokov naredijo še toliko bolj mamljivo. Maldivi pa še zdaleč niso primerni le za poležavanje, saj nudijo kopico vodnih športov za vse vrste avanturistov.

Kdaj na pot? Priporočamo obisk med novembrom in aprilom, ko so sončni žarki in prijetno vreme zagotovljeni.
Več o Maldivih pa si preberite tu.

Singapur

Foto: Unsplash/Bjorn Strausmann

Zabaviščni park v malem, so besede s katerimi številni opisujejo sodobno in urbano državico, ki jo zadnja leta vse pogosteje oblegajo Instagram vplivneži. Nič čudnega, Singapur kar poka od znamenitosti in atrakcij, saj se lahko pohvali z največjim strešnim bazenom, pa tudi nadvse zanimivimi botaničnimi vrtovi in ekstravagantnim letališčem. Singapur je zmes tradicije in sodobnosti, mesto, kjer se starodobni templji prepletajo s tehnološkim in modernim.

Kdaj na pot? Zaradi prijetne klime je Singapur destinacija, ki vabi turiste skozi vse letne čase. Najbolj boste zadovoljni v času suhe sezone, torek med decembrom in junijem.
Več o Singapurju pa si preberite tu. 

Jukatan

Foto: envato

Mehika ima veliko za ponuditi, od bolj divjih kotičkov pa vse tja, do najbolj obleganih. V sam vrh sodi Jukatan, polotok, ki ga vsako leto obišče več milijonov zabave in sonca željnih turistov. Poleg prekrasnih peščenih plaž, kopice nočnih klubov in atrakcij, je prepoznavan tudi njegova, bolj tradicionalna plat. Jukatan je namreč polotok, kjer lahko občudujete številne veličastne ostanke civilizacije Majev, vključno s slovito Chichen Itzo.

Kdaj na pot? Najbolj primeren čas za obisk Jukatana je od decembra do aprila, ko ga obišča tudi največje število turistov. Spomladi vam bo v napoto zabave željna ameriška mladež, poleti pa je vročina praktično neznosna.
Več o Jukatanu pa si preberite tu. 

Barbados

Foto: envato

Barbados je otok prijaznih domačinov, okusne kulinarike in izjemne energije. Je otok, kot nalašč za vse, ki si želijo oddiha na dih jemajočih plažah, ki se uvrščajo med najlepše na svetu. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji vodnih športov, saj boste na Barbadosu našli tako valove za surfanje kot tudi točke za potapljanje, med raziskovanjem življenja pod gladino pa vam do družbo delala četa pisanih ribic. Otoška državica v Karibskem morju je pred meseci postala republika, a ostanki kolonializma so vidni na vsakem koraku, tako v arhitekturni, kot tudi kulinariki.

Kdaj na pot? Najboljši čas za obisk Barbadosa je med decembrom in aprilom, ko je na vrsti sušno obdobje z obilico sonca.
Več o Barbadosu pa si preberite tu. 

Zanzibar

Foto: envato

Zanzibar se lahko pohvali z izjemno bogato zgodovino, ki jo je mogoče odkrivati v številnih otoških znamenitostih, pa tudi svetlo prihodnost. Otok, na katerem se je rodil sloviti Freddie Mercury kar poka od odlične energije in prijaznih domačinov. Poleg tega pa ne manjka dišečih začimb, zanimivih živalskih in rastlinskih vrst ter kopice vodnih športov, za aktivne počitnice.

Kdaj na pot? Najbolj priporočljivo obdobje za obisk je med julijem in septembrom, sicer pa boste vse leto deležni prijetnih temperatur in sonca. Izogniti se velja le deževnima aprilu in maju.
Več o Zanzibarju pa si preberite tu. 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!