fbpx

Chris Rea

V Ljubljano prihaja odličen glasbenik s prepoznavnim glasom in glasbenim slogom, Chris Rea. Anglež z raskavim glasom se je pričel glasbeno udejstvovati konec sedemdesetih. V svoji več kot tri desetletja trajajoči karieri je prodal preko trideset milijonov plošč. Njegov glasbeni prvenec,

V Ljubljano prihaja odličen glasbenik s prepoznavnim glasom in glasbenim slogom, Chris Rea. Anglež z raskavim glasom se je pričel glasbeno udejstvovati konec sedemdesetih. V svoji več kot tri desetletja trajajoči karieri je prodal preko trideset milijonov plošč. Njegov glasbeni prvenec, Whatever Happened to Benny Santini?, je postregel z njegovo uspešnico Fool (If You Think It’s Over). Le ta je zasedla visoka mesta na ameriških lestvicah. Kasneje je nanizal kar nekaj uspešnic, ki so nam zlezle pod kožo. On The Beach, Let’s Dance, Josephine, Stainsby, Girl in I Can Hear Your Heartbeat, The Road to Hell in mnoge druge so nas spremljale v našem vsakdanu. Lansko leto je izdal album s svojimi največjimi uspešnicami in ga poimenoval Come So Far, Yet Still So Far To Go. Na njem so zbrane uspešnice v novi preobleki, ki so jo dobile s pomočjo novega masteringa zvoka. Na albumu so zbrane tudi naslovnice vseh lp albumov in izbor Chrisovih slik. Chris je doživel pravo prelomnico v svojem življenju, ko so mu diagnosticirali rak trebušne slinavke. Boj z rakom in devet prestanih operacij so ga povsem spremenile. Spoznal je, da se uspeh v življenju ne meri s količino denarja in da njegovi največji idoli nikoli niso bili rock zvezde. Podal se je tudi v dobrodelne vode. Izkupiček pesmi Driving Home For Christmas je dal v dobrodelne namene za izboljšanje življenskih pogojev brezdomcev. Z januarjem je krenil na evropsko turnejo in ustavil se bo tudi pri nas. Na turneje se podaja izključno iz zabave in ne zaradi dobička, saj je mnenja, da so turneje primarna dejavnost vsakega glasbenika. V le teh uživa in to se na njegovih koncertih preprosto začuti.

Prejšnje
Godalika
Naslednje
Depeche mode

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.