fbpx

Godalika

V Sloveniji je pravih godalnih zasedb zelo malo, zato nas bo toliko bolj razveselil podatek, da imamo priložnost prisluhniti odličnemu kvartetu Godalika. V kvartetu so vloge razdeljene po načelu godalnega kvarteta, kakršnega poznamo že iz klasične glasbe. Dve violini, ki ju igrata Jelena Ždrale in Klemen Bračko, viola, ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kulturni dom, Bevkov trg 4, Nova Gorica
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
9 evrov.

V Sloveniji je pravih godalnih zasedb zelo malo, zato nas bo toliko bolj razveselil podatek, da imamo priložnost prisluhniti odličnemu kvartetu Godalika. V kvartetu so vloge razdeljene po načelu godalnega kvarteta, kakršnega poznamo že iz klasične glasbe. Dve violini, ki ju igrata Jelena Ždrale in Klemen Bračko, viola, za katero skrbi Matjaž Sekne, ter violončelo, ki ga igra Klemen Hvala, tvorijo zanimiv glasbeni pojav, kateremu se na koncertih z veseljem pridružijo različni glasbeniki, kot so basist in komponist Nino de Gleria, ki je hkrati tudi avtor večine skladb njihovega stalnega repertoarja, ter mnogi drugi. Njihova glasba je kljub klasični zasedbi nekonvencionalna in težko opredeljiva, saj je v njej čutiti primesi džeza, etna in klasike. Pri igranju želijo izpostaviti skupinsko igro in skupen zvok, ki ju sem ter tja dopolnijo z domiselnimi solističnimi vložki. Zelo zabavni in domiselni so tudi naslovi njihovih skladb: Rifi na jutrovem, Šubi dubi apartma in Dobrodošli v duple spodnjice, če jih izpostavimo zgolj nekaj. Njihova glasba brez težav nagovori tako mlade poslušalce kot tudi mlade le po srcu.

Prejšnje
Abba The Show
Naslednje
Chris Rea

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.