fbpx

Cinera Theater Headset: kinodvorana z domačega fotelja

Cinera Theater Headset – kinodvorana z domačega fotelja

Kaj, če bi si platno iz kinodvorane lahko poveznili kar čez oči, se udobno namestili na domači fotelj ter se ‘potopili’ v najljubši film? Še pokovka v naročje in pijača ob strani pa se večer lahko začne. In to vse po zaslugi Cinere, prvih virtualnih očal za domači kino.

Cinera Theater Headset po širini in dolžini ne meri več kot običajna knjiga, a s 66-stopinjskim kotom prekaša povprečno filmsko platno, katerega vidni kot meri približno 54 stopinj.


Za kakovostno sliko so vgradili dvojni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1440, kar pomeni, da bo vsako oko imelo svoj zaslon. Glede na to, da napravica deluje zelo podobo kot pametni telefon, uporaba ne bi smela delati težav. Cinera ima 16 GB prostora za shranjevanje, ki ga s kartico microSD  lahko povečate, ter 2 GB pomnilnika. Brezžično povezavo podpirata tako Wi-Fi kot Bluetooth, če pa se želite povezati z igralno konzolo ali osebnim računalnikom, to lahko storite tudi prek micro USB- oziroma HDMI-vhoda. Na Cinero si lahko naložite svoje najljubše aplikacije, kot sta YouTube ali Netflix, ter uživate v serijah ali videospotih. Za nameček pa vam omogoča tudi gledanje v tehniki 3D. Napravica je podprta s sistemom Andorid ter podpira več različnih svetovnih jezikov. Očala so izjemno udobna, saj jih lahko namestite na nosilni ročaj, ki jih bo ‘nosil’ namesto vas.

Na Kickstarterju lahko opravite prednaročilo za 375 evrov.

Galerija: Cinera Theater Headset – kinodvorana z domačega fotelja

Dodatne Informacije

Več informacij:
cinera.net

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.