CityJob 2019: Bi pisal za nas?

City Magazine iz dneva v dan podira rekorde branosti in obiskanosti ter tako uživa status najbolj branega lifestyle spletnega portala, namenjenega obema spoloma. Na dnevni ravni ga v povprečju obišče 50.000 naprav (seje). Boljši članki pa imajo tudi več kot 10.000 branj. V svoje vrste zato vabimo nove sodelavce, novinarje s srcem, ki bi samostojno pokrivali svoja področja pisanja. Če poznaš koga s smislom za pisanje o naših tematikah, te prosimo, da deliš to objavo ali jo posreduješ prek elektronske pošte.

V svoje vrste vabimo zunanje sodelavce – novinarje in redaktorje vsebinskih področij, ki jih pokrivata tiskani medij in spletno mesto citymagazine.si.

City Magazine – največji nacionalni brezplačnik za urbano populacijo

City Magazine je največji lifestyle magazin, namenjen obema spoloma. Je brezplačen in v tiskani izdaji doseže izjemno naklado (50.000 izvodov) z distribucijo na več kot 510 odjemnih mestih po vsej Sloveniji. Na spletu je od septembra 2013 prisoten s prenovljenim portalom in je v tem času dosegel vodilni položaj med portali s področja lifestyle tematik, namenjenih obema spoloma. Prav tako se redno uvršča med 25 najbolj obiskanih slovenskih medijev po meritvi MOSS, z dosegom do 135.000 različnih slovenskih uporabnikov spleta, kar je 10 odstotkov vse spletne populacije, posamezni članki pa lahko imajo tudi 100.000 branj. Dnevno spletno mesto zabeleži 50.000 sej in v letu 2019 eksponentno raste. 

Načrti za prihodnost so veliki in gredo v smer odličnosti ter razvoja novih vsebin. In popolnoma novih pristopov.  Prav zato v svoje vrste vabimo zunanje sodelavce – mojstre besed, predvsem pa novinarje s srcem.

Pričakovanja uredništva

Filozofija uredništva City Magazine je drugačna od filozofij klasičnih založniških hiš. Tako ne pričakujemo klasičnih profilov, temveč profile sodelavcev, ki bodo s svojo energijo, navdušenjem in ljubeznijo do ustvarjanja gradili in soustvarjali blagovno znamko City Magazine, navduševali spletne množice in tudi množice bralcev naših tiskanih izdaj. Sodelovanja ne pogojujemo z izobrazbo; v ospredje postavljamo željo posameznika za delo na področju, ki ga zanima.

Pričakovana znanja za delo v uredništvu na delovnem mestu novinarja

  • Odlično poznavanje medija City Magazine in njegovega sloga, namena, rubrik itd. Pričakujemo, da medij dobro poznate in da znate tudi sami razvijati inovativne teme.
  • Odlično in brezhibno poznavanje slovenskega jezika.
  • CMS: poznavanje dela s CMS-sistemi ni pogoj, je pa zaželeno zaradi vnosa člankov na spletno stran (WordPress).
  • Delo v oblaku – Google Drive, urejevalnik besedil Google Dokumenti, razpredelnice, delo z rešitvami v oblaku in aplikacijami.
  • Delo s fotografijami: urejanje in popravki, oblikovanje, obrezovanje fotografij (Photoshop, druge rešitve).
  • Ideje, marljivost, natančnost, inovativnost in progresivnost.
  • Dobro poznavanje družbenih omrežij in administracije družbenih spletnih kanalov (Instagram, Facebook, Twitter).
  • Zaželene izkušnje na področju novinarstva ali urednikovanja – 2 leti.

Način dela: samostojno od doma z občasnimi uredniškimi srečanji.
Oblika dela: s. p., študent ali drugi status.
Plačilo: mesečno glede na obseg opravljenega dela (količina) in odgovornosti, stimulacija glede na uspešnost vsebin in samostojnost.

Kako oddam prijavo?

Prijavo s svojim CV-jem in izkušnjami posreduj na job@citymagazine.si. Hkrati prosimo, da posreduješ čim večji nabor svojih dosedanjih pisnih izdelkov oziroma objavljenih člankov (za presojo tvojega dela in umeščanja v izbor).

Prijave zbiramo do 15. 12. 2019 na e-naslovu:
job@citymagazine.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vse ženske si pač ne želijo otrok, in ta umetnica odlično ilustrira, zakaj s tem ni nič narobe!