Ana Jelinič (Ana Jelinič), kolekcija: 798 Hz
Utrip mesta · moda

Z včerajšnjimi modnimi revijami znamk Natasa Persuh, JANJA VIDEC, Ana Jelinič, Matic Veler in EBER krznarstvo se je začel Ljubljanski teden mode, ki bo trajal do sobote, 16. aprila. Razglašena je bila tudi zmagovalka natečaja “Oblikuj belo srajco” – Polona Roblek.

Natasa Persuh (Nataša Peršuh), ime kolekcije: White Noise // Beli šum

“Podobno kot sodobni posameznik v vsakdanjem življenju akumulira nabor čustev in situacij preteklosti in sedanjosti sodobnega vsakdana, ki ga na koncu definirajo (lahko postane zvezda svoje zgodbe ali se v njej umiri), kolekcija združuje različne sezone, materiale in oblikovalske posege, ki jo delajo eno in jo likovno in komercialno uravnotežijo. Sledi enotni in močno oblikovani “boheme bourgeois” francosko navdahnjeni estetiki, tokrat tudi v nekaj moških izvedbah.”

Natasa Persuh (Nataša Peršuh), kolekcija White Noise // Beli šumOdpri galerijo

JANJA VIDEC (Janja Videc), ime kolekcije: INNANA

“Kolekcijo je navdihnil mit o sumerski boginji Inanni in njenem potovanju v podzemlje, kjer se sreča s sedmimi vrati, pred vsakimi odvrže del svojih oblačil in se na koncu gola sooči s svojo temno sestro, s svojo senčno platjo. Posledično gre za rojstvo v nove načine delovanja, skozi povezanost s svojim telesom, z naravo in z drugimi. Slednje se v kolekciji izraža skozi naravne materiale, ki podpirajo naravno ravnovesje telesa in okolja, minimalistične linije in subtilne detajle, ki skozi preprosto lepoto oblačil poudarijo osebnost ženske, ki ta oblačila nosi in odpira prostor za izraz njene resnične narave.”

JANJA VIDEC (Janja Videc), kolekcija: INNANAOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: Nagradna igra: LJFW 2016 – odgovori na nagradno vprašanje in zadeni vstopnici

Ana Jelinič (Ana Jelinič), ime kolekcije: 798 Hz

“Zgodba kolekcije govori o dekletu, ki sanja o mističnih doživetjih brezčasnosti. Upira se današnjemu svetu, ki nas želi ukrotiti in imeti pod čistim nadzorom. Svoboda!”

Ana Jelinič (Ana Jelinič), kolekcija: 798 HzOdpri galerijo

Matic Veler (Matic Veler), ime kolekcije: Kaj je pomembno, meni! // What is important, to me!

“Vprašanje, kaj zares šteje, v življenju, me popelje do iskanja simbolov za izbrane vrednote, ki jih skušam prenesti na oblačila. Kolekcija postaja iz zapletenih kosov vedno bolj nosljiva, enostavna.”

Matic Veler (Matic Veler), kolekcija: Kaj je pomembno, meni! // What is important, to me!Odpri galerijo

EBER KRZNARSTVO (Mateja Štimac), ime kolecije: MIX & MATCH

“Kolekcija EBER krznarstva jesen-zima 2016/17 temelji na konceptu patchworka. Da bi dosegli edinstvena ujemanja, s katerimi bi še poudarili unikatnost vsakega kosa v kolekciji, smo med seboj pomešali različne barve in teksture enakih ali različnih vrst krzna; združili smo tudi usnje in krzno ter pletenine in krzno.”

EBER KRZNARSTVO (Mateja Štimac), ime kolecije: MIX & MATCHOdpri galerijo

“OBLIKUJ BELO SRAJCO”, revija finalistov

Namen natečaja “Oblikuj belo srajco” pod taktirko Pentlja Concept Store je bil raziskati to raznolikost, edini pogoj je bil, da je izdelek narejen le iz belega srajčnega bombaža. Med 21 prispelimi srajcami je strokovna komisija v sestavi fotograf Peter Giodani, modna oblikovalka Nataša Hrupič, stilistka in urednica Nina Jagodic, urednik Dejan David Kemperl, dipl. inž. konf. teh. Alenka More, modni oblikovalec Peter Movrin, modna oblikovalka in stilistka Barbara Podlogar ter lastnica trgovine Pentlja in oblikovalka nakita Goga Štiftar, najprej izbrala 12 finalistov, katerih kreacije je bilo moč videti na sinočnji reviji, izbrali so tudi zmagovalko – Polono Roblek.

Ljubljana Fashion Week LJFW 2016: Janja Videc na ljubljanskem tednu mode s kolekcijo INANNA 12196180_725141734282468_5358236457153785408_n Nagradna igra: LJFW 2016 – odgovori na nagradno vprašanje in zadeni vstopnici 10400017_776299709166670_1807167942570456290_n LJFW 2016: program dogodkov ljubljanskega tedna mode #ljfw2016 PicMonkey Collage LJFW 2016: modna oblikovalka Nika Ravnik · ·