shutterstock french
V zraku · odnosi

Francozi naj bi imeli rek: “Če želite ujeti čebelo, jo ujemite z medom.” In Francozinje dobro vedo, kaj je ta “med,” ki pritegne moško pozornost.

Francozinjam moške pozornosti ne primanjkuje. A kako jim uspeva? Je zato resnično zaslužen tisti njihov “je ne sais quai”? Najbrž tudi, a nekatere njihove lastnosti lahko koristimo popolnoma vse ženske na svetu. Pa še vedno delujejo!

Rade se spogledujejo

V nekaterih kulturnih okoljih je spogledovanje včasih negativno označeno, a ne v Franciji. Tam je spogledovanje del vsakdanjega življenja in ima pomembno mesto pri uravnavanju medosebnih odnosov. Francozinje se rade spogledujejo tudi, če so že v resni zvezi. Po navadi gre seveda za nedolžno igro, s katero se vsi strinjajo.

Obkrožijo se z lepimi stvarmi

Mnogo žensk ima v omari čudovito spodnje perilo za posebne priložnosti ali pa kratko črno obleko, ki jo hranijo za ’tisti pravi trenutek’. Francozinje pa se razlikujejo v tem, da teh lepih stvari ne hranijo v omari, temveč jih uporabijo na vsakodnevni ravni.

Svoje potrebe postavijo na prvo mesto

Del čara Francozinje ustvarijo s tem, da si ustvarijo takšno življenje, odnose in kariero, da se počutijo zadovoljne. To jim izboljšuje samopodobo in privlači druge. Vedo, da morajo na prvem mestu biti zveste same sebi in svojim sanjam. Kompromisi niso vedno njihova izbira.

Uživajo v trenutku

Bistvo francoskega načina življenja je zagotovo biti sposoben uživati v vsakem trenutku. Francozinje vedo, kako uživati v drobnih trenutkih – tem se popolnoma prepustijo.

Znajo biti originalne

Francozinje niso tako privlačne zaradi tega, ker bi se rodile tako zelo lepe, temveč predvsem zato, ker znajo biti zveste same sebi. Oblačijo, ličijo in strižejo se tako, kot jim ugaja, in ne slepo upoštevajo modnih smernic. Tudi to pozitivno vpliva na njihovo samopodobo.

Znajo upravljati s stresnimi dogodki

Francozinje znajo dobro upravljati s stresnimi dogodki, negativnih čustev pa ne ignorirajo, temveč se z njimi spopadejo. Za spopadanje s stresom berejo knjige, pišejo dnevnik, gredo na sprehod ali pa se zaupajo svoji prijateljici. Takšna zrelost jih naredi še dodatno privlačne.

Ste se kdaj spraševali, zakaj so Francozinje tako vitke? Tukaj je nekaj njihovih trikov.

Obrok je tudi obred

Glavno vodilo vseh Francozov je, da je obrok obred – in v njem je treba uživati ter ga hkrati jemati resno. Premise, ki iz tega pravila sledijo, so, da vsaka hitra hrana avtomatično odpade z jedilnika vitkih Francozinj. Hrana ni le gorivo, temveč tudi pomemben del vsakdanjika per se.

Francozinje izbirajo kakovost

Ker francoske dame znajo uživati v hrani, se logično kakovostno prehranjujejo. Raje kupijo in zaužijejo manj – a tisto, kar zaužijejo, je polno okusov in hranljive vrednosti. Zavedajo se, da nosi izrek ”si, kar ješ” določeno težo.

Jejo počasi

Kosila in večerje so tudi čas za socializacijo in negovanje prijateljstev. Med živahnim, intelektualnim pogovorom ni časa za basanje s hrano. Vitke Francozinje jejo počasi ter vsak grižljaj dobro prežvečijo in okusijo.

Prepovedi so redke

Francozinje razumejo, da sta gosja pašteta in sir Brie prava mala zaloga maščob. Prav tako se zavedajo, da nihče na svetu ne ostane vitek, če si vsak dan privošči sedem maslenih rogljičkov. A vzporedno s tem realističnim pristopom do hrane si ne pustijo, da bi živele v konstantni skušnjavi. Ko si želijo čokolade, si jo privoščijo – a v omejenih količinah.

Najpomembnejše je ravnotežje

Če si Francozinja želi malo razvajanja, to še ne pomeni, da bo v enem dnevu pojedla kos torte, rogljiček, sladoled in tri palačinke. Malo sladkorja nikomur ne škodi, a pretiravanje ima lahko posledice. Najpomembnejše je ravnotežje.

Ne pretiravajo s sladkorjem in soljo

Francoska kulinarika slovi po svojih začimbah in prefinjenih kombinacijah. Francozinje se že od majhnega učijo, da je tisto, kar nam nudi narava, najbolj okusno in zdravo. Pretiravanje z dodatnim sladkorjem in soljo jim zato prav nič ne diši.

Francozinje znajo potrpeti

Francozinje znajo zdržati lakoto in na poti iz službe ali fakultete ne pojejo mastnega kosa pice. Raje počakajo na toplo, zdravo in uravnoteženo večerjo, ki celostno zaokroži njihov dan. Kadar na delovnem mestu začutijo lakoto, jo potešijo s skodelico čaja ali lončkom nesladkanega jogurta.

Francozinje pogrinjek jemljejo z vso resnostjo

Ker je obrok obred, je pomemben tudi videz. In ker ljudje na nek način jemo tudi z očmi, pogrinjek Francozinjam predstavlja pomembno komponento zdravega in uravnoteženega načina prehranjevanja.

Aktivno življenje je pomembno

Francozinje se zavedajo, da mora biti gibanje vključeno v njihov vsakdanjik  – in to ne zato, ker si želijo izgubiti odvečne kilograme, temveč zato, ker je le to pot do zdravega življenja.

Francozinje se ne sekirajo zaradi odvečnih kilogramov

Ljudje smo zmotljivi in nepopolni – zato se pač velikokrat zgodi, da nismo v takšni formi, kot bi si želeli. Ja, tudi Francozinje se znajdejo v podobni situaciji. A razlika med njimi in preostalim svetom je ta, da se Francozinje ne žrejo zaradi odvečnih kilogramov ter se ne kaznujejo z dietami.


shutterstock_140221927 Tako ga boš obnorela: vonj, ki ga moški najraje začuti na tebi relevante-design-VfceTbSzOYE-unsplash Če tega nimata, vama tudi ljubezen ne pomaga: to je ključ za srečno zvezo! Photo by Becca Tapert on Unsplash To so zdravilni učinki vajinih posteljnih aktivnosti! eric-ward-7KQe_8Meex8-unsplash (1) Če imaš eno od teh 10 služb, je večja verjetnost, da se ločiš