36979142_342136056320799_3042397112697356288_n
Utrip mesta · destinacija

Toliko krajev za potovanje, a tako malo časa. Toliko osupljivih destinacij, a tako malo vedenja o njih. Tile 5 kraji na svetu so sveža odkritja, o katerih se malo govori.

Mnogo ljudi sestavi seznam krajev, ki bi jih radi obiskali. Te kraje so videli v filmih, na spletu ali kje drugje, a na svetu obstaja toliko drugih destinacij, za katere niste vedeli ali slišali.

Ko pomislite, da ste videli vse, so tu še neodkriti deli čudovitega sveta.

1. Las Coloradas (Mehika)

Las Coloradas je tisočletno rožnato jezero na polotoku Jukatan, ki je takšne barve zaradi mikroorganizmov in visoke koncentracije soli.

2. Puščava Huacachina (Peru)

Huachachina je mesto, kjer boste našli ‘puščavsko oazo’, ki se nahaja sredi masivnih peščenih sipin v Peruju.

3. Jama Benagil (Portugalska)

Jama Benagil je skriti dragulj portugalske obale Algarve – nenavadna formacija morske jame vam bo vzela sapo. Do plaže lahko dostopate le z ladjo ali kajakom.

4. Kanjon Antelope (Arizona)

Ta kanjon se nahaja v Arizoni. Videli boste različne odtenke oranžne, rožnate in rdeče barve, ki so videti kot ogenj, nastanejo pa zaradi odseva sonca.

5. Burano (Italija)

Burano je verjetno najbolj pisano mesto ‘na tem planetu’. Ta ribiška vasica je znana po čipki, vsaka hiša pa je pisano poslikana, tako da boste počutili, kot da ste v pravljici.

AirShip 002 Ta odbit Airbnb vas pričakuje Škotskem višavju 1. Torres del Paine National Park, Čile. Zaščitena dežela v regiji Patagonija je mešanica gozdov, ledenikov in jezer. Obiščite jo med 'čilskim poletjem' (naša zima). 20 najlepših krajev na svetu tommaso-fornoni-185118-unsplash Neverjetna dejstva o Finski, ki te bodo presenetila 10 najboljših barov na tersaha, med njimi tudi slovenska. 10 najboljših barov na terasah v Evropi, med njimi tudi slovenski · · · · · ·