Your Face is Big Data
V zraku · buzz buzz

Your Face is Big Data je projekt ruskega fotografa, ki prikazuje strašljivo moč tehnologije prepoznavanja obrazov. S pomočjo le-te je Egor Cvetkov namreč razkrinkal identito popolnih neznancev.

Zakaj bi neznance sploh še spraševali po imenu, ko pa imamo tehnologijo prepoznavanja obrazov? Ruski fotograf Egor Cvetkov s projektom Your Face is Big Data razkriva rahlo strašljive zmožnosti tehnologije prepoznavanja obrazov. Da bi dokazal, kako preprosto je o popolnih neznancih zbrati informacije, je v šestih tednih na podzemni železnici v Sankt Peterburgu posnel okoli 100 fotografij popolnih neznancev, nato pa s pomočjo aplikacije za prepoznavanje obrazov FindFace izbrskal njihove profile in podatke na največjem ruskem družbenem omrežju VKontakte.

PREBERITE ŠE: YouTube Rewind 2016 – najbolj gledani posnetki leta v enem megamiksu

”Moj projekt prikazuje, kaj prinaša prihodnost, če bomo o sebi na spletu še naprej razkrivali toliko kot zdaj.” Morda je res že skrajni čas, da premislimo, koliko o sebi res želimo deliti s spletom/svetom.

Galerija – Your Face is Big Data:

Odpri galerijo

BeFunky Collage Najbolje plačani hišni ljubljenčki na Instagramu shutterstock_531465286 Mestna občina Ljubljana vas vabi v projekt Kul služba! Obvezno označevanje predpakiranih živil V veljavo stopilo obvezno označevanje hranilne vrednosti živil Največji zaslužkarji med športniki Forbes: najbolje plačani športniki vseh časov · ·