Kolo Bambu Campos Bikes
Utrip mesta · mobilno

Kolesa Bambu Campos Bikes so, kot že ime podjetja izda, narejena iz bambusovih palic v kombinaciji s karbonskimi vlakni. Ročno jih izdeluje špansko podjetje istega naziva, ki je pripravilo serijo različnih koles izdelanih po meri. Zaradi uporabe bambusa in karbona so izjemna lahka in izredno dobro nevtralizirajo tresljaje.

Bambu Campos Bikes kolesa niso prva kolesa narejena iz lesa, toda mednje vnašajo raznovrstnost, predvsem pa paleto opcij.

PREBERITE ŠE: Najboljša mestna kolesa leta 2014

Namreč izbiramo lahko med fixijem, kolesom z eno prestavo in mestnim kolesom, vsi pa so narejeni po naših željah. Izbiramo lahko med barvami, geometrijo in velikostjo, vsak okvir pa je označen z unikatno serijsko številko in ohranja vse lastnosti bambusa- obstojnost, lahkost in sposobnost ”vpijanja” tresljajev.

Naloga karbonskih vlaken je, da lesene dele držijo skupaj, kar je sicer kontra sodobni praksi, da tu vskoči aluminij. To se pozna na tehtnici, pa tudi struktura je zaradi tega močnejša.

Kolesa iz bambusa in karbonskih vlaken si oglejte v galeriji

Kolo Bambu Campos BikesOdpri galerijo

IMG_8188 Novo na trgu: Hyundai i20 – več prostornosti in vsebine McLaren 650S Le Mans Posebna različica Mclarna 650S v obeležitev zmage na Le mansu Mini cooper D Test: Mini cooper D – mini s katerim prideš z enim rezervoarjem do Budimpešte in nazaj Novi BMW serije 1 Novi BMW serije 1 se je prelevil iz grdega račka v laboda