pega-d-and-e-colorup-lamp-designboom-01
Utrip mesta · dom

Oblikovalska ekipa PEGA D&E iz PEGATRON Corp. predstavlja še en zanimiv interaktivni dizajn: namizno lučko ColorUp, ki posnema barve vsakega fizičnega predmeta ali površine.

Zavestno ali podzavestno, barve igrajo pomembno vlogo v našem življenju. Barve so stimulacija, ki dokazuje kako le-te vplivajo na naša čustva v danem trenutku. Barvne kombinacije se premišljeno uporabljajo v oglaševanju za ustvarjanje impulzivnega nakupovanja, v slikarstvu za izražanje strasti in drugih čustev ter na mnogih prizoriščih za ustvarjanje željene atmosfere.

ColorUp je namizna lučka, ki so jo izdelali oblikovalci PEGA D&E, z zelo zanimivo zasnovo žarnice. Ko se žarnica dotakne druge površine, barvo absorbira določena frekvenca in tako lučki omogoča, da zasije v isti barvi. Primarni material izdelka je silikon, saj je njegova elastična lastnost idealna za ustvarjanje otipne površine, ki jo držite med konicami prstov in jo lahko stisnete. Barvna lučka bo na trgu na voljo že pred koncem leta 2014, ko bo znana tudi njena cena.

Podrobno delovanje namizne lučke si lahko ogledate v spodnjem videu.


PicMonkey Collage Refold – praktičnost, okoljska ozaveščenost in dober dizajn: Zložljiva mizica iz kartona PicMonkey Collage The Soundbox Desk: Sodobna delovna mizica z pridihom vintaga decordots.com: Enostavni (in poceni) nasveti, kako podariti domu svež videz 1212 Lego: 15 najdražjih Lego setov ·