BlackBerry Key2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

BlackBerry je predstavil Key2, naslednika modela KeyOne. Kljub temu, da je novi telefon zelo podoben svojemu predhodniku, pa se v nekaterih lastnostih od slednjega tudi razlikuje.

Na prvi pogled lahko telefona ločimo predvsem po širini okvirja zaslona. Key 2 ima namreč tanjši okvir, kar se odraža v nekoliko širših tipkah. Teh je skupno kar 53. Znamka BlackBerry se od tekmecev loči po fizični tipkovnici, ki je prav tako del novega modela. Tipka za preseledek obenem služi tudi za aktiviranje bliskavice in kot senzor za prepoznavanje prstnih odtisov. Tipkovnico modela Key2 lahko ob drsenju po spletnih straneh uporabite tudi kot sledilno ploščico.

4.5-palčni LCD zaslon, ki vsebine prikazuje v razmerju 3:2, ostaja enak kot pri modelu KeyOne. Tudi baterija ima enako kapaciteto – 3500 mAh.

Zadnja kamera je sestavljena iz dveh objektivov z zaslonkama f/1.8 in f/2.6 in ločljivostjo 12 MP. Uporabniku omogoča, da posname fotografije v portretnem načinu in načinu avtomatskega ostrenja. Sprednja kamera z ločljivostjo 8 MP je sposobna ustvarjati počasne posnetke in videe pri HD ločljivosti in frekvenci 30 sličic na sekundo.

Zelo zanimive so posodobitve varnostnih aplikacij Dtek, Locker in Power Center. Odslej bo namreč mogoče izvedeti, do katerih dovoljenj ima posamezna aplikacija dostop in ali se aplikacija obnaša nenavadno. Power Center vas bo opominjal v primeru, da baterije ne polnite v skladu z navodili. Tisti, ki svoje naprave napajate med spanjem, lahko torej hitro pričakujete obvestilo na zaslonu.

Telefon poganja procesor Qualcomm Snapdragon 660. Uporabniku bo na voljo 6 GB prostora na bralno-pisalnem pomnilniku. Izbirati bo mogoče med različicama s 64 oziroma 128 GB prostora za shranjevanje.

V ZDA bo za BlackBerry Key2 potrebno odšteti 649 $, kar preračunano pomeni 552 €. Druge podrobnosti zaenkrat še niso znane.

Galerija – BlackBerry Key2

BlackBerry Key2Odpri galerijo
DegqQGXX4AAID3O Mi 8: Xiaomi navdušil s predstavitvijo novega aduta cover-nokia-5-3-2 NOKIA 5, NOKIA 3 IN NOKIA 2 – Je to vrnitev Nokie z odličnimi telefoni pod 200 evri?! Orbit Ta upogljiv prozoren pametni telefon je vse, kar bi moral biti iPhone 64494316_B Huawei Y6 2018: pestra zabava za mlajše generacije · · ·