Te nove kul funkcije prihajajo na tvoj iPhone in iPad

Apple na svoji letni razvojni konferenci vselej razglasi nekaj novih funkcij, ki bodo v kratkem na voljo lastnikom iPhona in iPada. S čim so javnost navdušili tokrat?

Operacijski sistem iOS 12 bo uporabnikom ponudil orodja, s katerimi bo mogoče nadzirati čas, ki ga preživijo ob brskanju po posameznih aplikacijah in spletnih straneh. Prav tako bo mogoče natančno izvedeti, koliko časa dnevno uporabljate telefon ali tablico. Ob tem ustvarjalci niso pozabili niti na razširjeno resničnost, smeške, FaceTime …

Memoji

Tako izgledajo novi Applovi smeški.
Tako izgledajo novi Applovi smeški.

Apple je naznanil nove smeške, ki bodo delovali na podoben način kot Snapchatovi Bitmojiji.

Večigralska razširjena resničnost

Izkušnja razširjene resničnosti bo mogoča s hkratnim prikazovanjem enakih virtualnih objektov, kot so denimo roboti in dinozavri, na zaslonih dveh telefonov.

“Ne moti med časom za spanje”

Ne pustite svojemu telefonu, da vas moti med spanjem.
Ne pustite svojemu telefonu, da vas moti med spanjem.

Nova funkcija, ki so jo v izvirniku poimenovali “Do Not Disturb during Bedtime”, bo poskrbela za to, da se boste kakovostno naspali. Ponoči se zaslon vašega telefona namreč ne bo zasvetil.

Skupinski FaceTime

Applova aplikacija, ki omogoča videoklice, bo odslej hkrati lahko povezala kar 32 ljudi.

Hitrejše delovanje

Proizvajalci zagotavljajo, da bo novi operacijski sistem pripomogel k bolj učinkovitem delovanju telefona: iPhone 6 Plus naj bi deloval kar 40 % hitreje.

Orodja za pomoč odvisnim od telefona

Koliko časa uporabljate posamezne aplikacije?
Koliko časa uporabljate posamezne aplikacije?

Screen Time je novo orodje, ki bo sporočalo informacije o uporabi telefona. Starši bodo lahko nadzirali dejavnost svojih otrok na pametnih telefonih. Prejeli bodo namreč poročilo o aktivnosti, iz katerega bo razvidno, koliko časa njihovi otroci preživijo na družbenih omrežjih, ob igranju igric …

Obvestila

Ali vas številna obvestila motijo?
Ali vas številna obvestila motijo?

Apple je svojim uporabnikom ponudil možnost, da izberejo, na kateri način želijo prejemati obvestila. Slednja bo mogoče povsem izklopiti ali pa jih preusmeriti v obvestilni center.

Bližnjice

Nova aplikacija bo v sodelovanju z digitalno asistentko Siri poskrbela da bo vaše življenje veliko lažje. Ob tem, ko boste izrekli stavek, kot je “odpravljam se domov”, bo vaš telefon samodejno začel predvajati glasbo in odprl aplikacijo Google Zemljevidi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši pametni telefoni 2021