180626-boeing-hypersonic-dk-1331_4061d4979fa1c835a5ca4d76ed2f4c6f
Utrip mesta · mobilno

Boeing razvija letala in novo tehnologijo v letalstvu že dobrih šest desetletij. V tem času so si nova dognanja in izboljšave sledila drugo za drugim, vseeno pa so si pri Boeingu enotni. Če želijo še bolj napredovati, se je treba zazreti daleč v prihodnost.

Koncept supersoničnega letala Boeing je še daleč od tega, da bi bil pripravljen na let, smo pa od supersoničnega potovanja oddaljeni še kakšnih 20 ali 30 let. Takrat bomo lahko leteli s hitrostjo 5 machov, 6174 km/h, do skoraj 30 kilometrov visoko. Za vzlet bo Boeing Hypersonic Vehicle Concept uporabljal že uveljavljeni turbinski motor s kompresorjem in lopaticami ter v zraku preklopil na turbinski motor, ki za delovanje uporablja vzgon in ne centrifugalnega kompresorja.

To pomeni, da bomo lahko pot med New Yorkom in Tokiom opravili v zgolj dveh urah, kar bo naš svet naredilo še manjši. Potovanja bodo hitrejša, mnoga mesta in kraji pa lažje dosegljivi.


Car Spotting Car Spotting Porsche GT3: avtomobil iz kock Lego na varšavskih ulicah Pripravite se na noro vožnjo! Prvi taksi na svetu, ki ga plačaš s petjem, vozi na Finskem ezgif.com-webp-to-jpg Seakart 335: dvoživka za zabavo na morskih valovih Aston Martin DBS Superleggera Aston Martin DBS Superleggera: Aston Martin, ki mu ni para · · ·