Cara-Comida - obrazi zakamuflirani s hrano
V zraku · buzz buzz

Kaj bi storili, če bi vedeli, da si vas vsakič, ko vas prijatelj gleda, predstavlja prekritega s hrano. Točno to gre po glavi brazilskemu fotografu Juniorju Luzu, ki je svoje bizarno videnje zapakiral v projekt Cara-Comida- kar bi se iz portugalščini lahko prevedlo v ”obrazna hrana”- in obraze svojih prijateljev dejansko zakamufliral z njihovo najljubšo hrano.

Če se vam zdi, da je prva poved iz trte izvita, naj vam povemo, da so to besede Juniorja Luza, ki sami pravi, da si obraze prijateljev predstavlja prekrite s hrano. Zato se je odločil, da jih uporabi za svoj umetniški projekt Cara-Comida in jih zakamuflira z njihovo najljubšo in resnično hrano.

PREBERITE ŠE: Taste Buds: prikupne ilustracije hrane, ki gre odlično skupaj

In kako je potekal ”fotošuting”? V sredino papirja so izrezali luknjo za obraz in začeli geometrično razporejati hrano. In to je bila vsa umetnost. Rezultat je fascinanten in v primeru slanine kar malce grozljiv. Dosti bolj prijazne pa so verzije s korenjem, bananami, kiviji in zeljem. Nekatere inštalacije so bile časovno precej bolj požrešne kot druge, največji izziv pa je predstavljalo več kot sto jajc na oko v obliki zvezde. Ker so ga na spletu dežurni kritiki takoj napadli, da je se močno posluževal Photoshopa, je Junior Luz to demantiral z objavo kratkega video posnetka iz snemanja, ki njihove trditve postavlja na laž.

Cara-Comida - obrazi zakamuflirani s hranoOdpri galerijo
Wikipedija v tiskani izdaji Izšla bo tiskana izdaja Wikipedije, ki bo obsegala kar 7600 knjig! Tudi vašo službo ogroža robot? Preveri ali bo tvojo službo v prihodnosti prevzel robot? Koš dosežen z največje višine. How Ridiculous: koš iz neverjetnih 126,5 metrov višine PicMonkey Collage Izbor zabavnih ponesrečenih rojstnodnevnih tort ·