FISKER_OCEAN_COMPLETE_FINAL____02_09_CA-Mode_04
Utrip mesta · mobilno

O avtomobilu Fisker Ocean smo že pisali, na njegovi uradni predstavitvi, ki je potekala na sejmu CES 2020, pa so nam postregli še z nekaj več podrobnostmi.

Vse tehnične številke električnega SUV-ja Fisker Ocean še niso znane, a tudi ko bodo, ne bodo pretirano odstopale od tistih, ki jih poznamo že zdaj. Baterija bo imela zmogljivost približno 80 kWh, s tem pa dovolj energije za do 482 kilometrov dolgo pot. Fisker je SUV-ja cenovno umestil ob bok Teslinemu modelu 3, na voljo pa bo v letu 2022. Poleg vse električne tehnologije se lahko Ocean pohvali s projekcijskim zaslonom, ki bo med drugim lahko prikazoval besedila pesmi, ki jih bodo voznik ali potniki poslušali v danem trenutku. To dejstvo že razdvaja svetovno javnost (nekateri menijo, da je ideja dobra, spet drugi, da ni), vsekakor pa bo čas tisti, ki bo pokazal, koliko ljudi bo imelo zaradi karaok med vožnjo takšno ali drugačno nesrečo.

Zunanji dizajn Fisker Oceana je vsekakor vpadljiv, notranjost pa bi lahko primerjali z novo generacijo električnih avtomobilov, kot sta Tesla Y in Ford Mustang Mach-E. Streho modela Ocean prekrivajo solarni paneli, ki bodo priskrbeli še nekaj dodatne brezplačne električne energije. Govori se tudi o tako imenovanem ‘načinu Kalifornija’, ki odpre streho in stranska stekla ter s tem ponudi ‘kabriolet’ oziroma ‘targa’ izkušnjo.

Galerija: Fisker Ocean

Fisker OceanOdpri galerijo

Volkswagen Volkswagen kmalu z roboti za polnjenje električnih avtomobilov Hermès x Bugatti Chiron Hermès x Bugatti Chiron: najbolj moden avtomobil na svetu electric-gt-crate-electric-v-8_100716044_h Electric GT: električna predelava za ‘dizle in bencinarje’ Bentley Mulliner Mulsanne Extended Wheelbase Bentley Mulliner Mulsanne Extended Wheelbase: ko je običajen Bentley ‘prekratek’ · ·