ezgif.com-webp-to-jpg (11)
V zraku · buzz buzz

Tudi Coca-Cola se podaja na pot trajnosti. Tako so predstavili prve stekleničke na svetu, ki so narejene iz odpadne plastike.

Coca-Cola je predstavila prve steklenice na svetu, narejene iz recikliranih plastičnih odpadkov iz oceana. Podjetje je tako izdalo 300 steklenic,  v 25 odstotkih narejene iz morskih odpadkov, ki so jih prostovoljci zbrali skozi 84 čiščenj po plažah Španije in Portugalske.

Recikliranje je rezultat partnerstva med Coca-Colo, nizozemskih start-upom Ioniqa Technologies in podjetjem Indorama Adventures, enim izmed Coca-Colinih dobaviteljev plastike PET. Za obdelavo so pri Ioniq Technologies uporabili tehnologijo depolimerizacije, kjer so PET razgradili na monomere, ki omogočajo, da se material na novo uporabi. Te so nato poslali k Indorami, kjer so polimerizirali novo plastiko.

“V kratkem bo izboljšano recikliranje uvedeno v komercialnem obsegu z uporabo odpadkov že obstoječih reciklerjev, vključno s predhodno reciklirano plastiko in recikliranim materialom nižje kakovosti,” so povedali pri Coca-Coli. Od leta 2020 namerava Coca-Cola povečati vsebnost recikliranega materiala v svojih steklenicah. Njihov cilj je, da plastika za enkratno uporabo “izgine”, tako v njihovem poslu kot zunaj njega. Če bo ideja uresničena tudi na področju množične proizvodnje, bo Coca-Cola prvo podjetje v segmentu hitre potrošniške robe, ki bo začelo prodajati pijačo in hrano v plastični odpadni embalaži.


shutterstock_1120951895 Dokazano: Ljudje s tatuji imajo več možnosti, da dobijo službo Najboljše ideje za halloween kostume 2019: zate, za pare, prijatelje in družino Najboljše ideje za halloween kostume 2019: zate, za pare, prijatelje in družino shutterstock_141733219 Zakaj TEH sanj nikoli ne bi smeli ignorirati? shutterstock_744723703 To je 5 najbolj umazanih stvari, ki se jih vsak dan dotikaš, pa se tega niti ne zavedaš

 · ·