Porsche x Boeing: Porscheji bodo leteli!

Električni leteči "avtomobil"
Zadnjič posodobljeno: :

Inženirji podjetij Porsche in Boeing že razvijajo prve prototipe za električne leteče avtomobile.

Marsikdo si ne predstavlja vsakdana brez lastnega avtomobila. Nečesa, kar je še pred manj kot 100 leti veljalo za luksuz, če ne celo za nepredstavljivo vizijo prihodnosti. Kakšna pa je današnja vizija mobilne prihodnosti? Električni avtomobili že počasi zavzemajo trg, a podjetji Porsche in Boeing zrejo še dlje. V obdobje, ko se bomo v službe vozili kar z manjšim električnim letalom. Trg naj bi za takšne stvari bil ugoden že leta 2025.

Električni leteči "avtomobil"
Električni leteči “avtomobil”

Trenutno je ideja še v fazi koncepta, a podjetji mislita čisto resno. Že sedaj potekajo skrbne analize potencialnega trga za takšna letala. Inženirji obeh podjetjih so že skupaj strnili glave in razvijajo prve prototipe. O podobnih poskusih izdelave manjših futurističnih letal za komercialno rabo smo že poslušali, a morda bosta ravno Porsche in Boeing s svojim občutkom za precizno izdelavo, stil in inovacije prepričala ljudi, da je to zares tista prava prihodnost osebnega transporta.

Dodatne Informacije

Več informacij:
boeing.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi električni Cupra Born: doseg do 540 kilometrov in do 231 konjskih moči