download (17)
Utrip mesta · mobilno

Londonsko podjetje D-Fly je predstavilo električni skiro, za katerega trdijo, da je luksuzni, visokozmogljiv ‘hiperskiro’. Dragonfly zagotavlja vznemirljivo vozno izkušnjo, izjemno kakovost izdelave, najnovejšo tehnologijo in dovršen premium dizajn.

D-Fly Dragonfly je v razvoju že tri leta, vanj pa je bilo vloženih že več milijonov evrov. ‘Kačji pastir’ bo zdaj vendarle na voljo poleti 2020, v svoji prvi omejeni seriji. Dragonfly ima za skiro nenavaden dizajn, ki spominja na superavtomobil ali na luksuzno limuzino. Vitek okvir je narejen iz lahkih in močnih ogljikovih vlaken, aluminija, ki ga uporabljajo v vesoljski industriji in lesa pavlovnije, ki je dodatno ojačan z ogljikovimi vlakni. Žarometi so takšni kot v avtomobilski industriji, na voljo pa so celo smerniki. Dragonfly se lahko požene do 60 km/h, osnovna izmenljiva baterija pa ima dovolj energije za skoraj 18 kilometrov dolgo pot. Če si omislimo večjo baterijo, se bomo lahko vozili do 45 kilometrov daleč.

Dragonfly prinaša nov sistem krmiljenja, pri katerem si pomagamo s kombinacijo nagibanja in obračanjem krmila. Ima dvojno neodvisno vzmetenje, štirikolesni pogon in štirikolesno krmiljenje. 4,5-palčni zaslon z ločljivostjo 4k poskrbi za dostop do aplikacij in povezljivost s pametnimi telefoni, prek katerih lahko uporabljamo navigacijo, z navodili na zaslonu skiroja. Dragonfly je resnično nekaj posebnega in zagotovo skiro, kakršnega še nismo videli.

Galerija: D-Fly Dragonfly

D-Fly DragonflyOdpri galerijo

Bandit9 EVE LUX Bandit9 EVE LUX: futuristično motorno kolo Carapace Carapace: najbolj luksuzna jahta na svetu se lahko spremeni v podmornico shutterstock_743446780 3 bistveni razlogi, zakaj prav danes kupiti električni avtomobil Mercedes-Benz GLA Mercedes-Benz GLA: druga generacija kompaktnega križanca z zvezdo ·