Kobra: italijanski električni skiro, ki premaguje tudi najbolj grobe terene

Zadnjič posodobljeno: :

Naš pogled je ujel nov italijanski električni skiro, poimenovan Kobra. Ta je zasnovan tako, da zagotavlja varnost tako na mestnih, kot tudi na "off-road" terenih. Zato je Kobra opremljena s širšim prednjim kolesom, ki doda stabilnost, jeklenim okvirjem, ki ga navdihujejo motocikli, in dvojno kolutno zavoro v kombinaciji z elektronsko.

“Naša Kobra se je rodila iz potrebe po varnem in gibčnem soočanju z mestno džunglo,” so ustanovitelji zapisali na portalu Indiegogo. “Po mesecih izkušenj iz prve roke z električnimi skiroji na mestnih ulicah in gričevnatih terenih, smo ugotovili, da v tej džungli ni modela, ki bi lahko zagotovil preživetje.”

Kobra je tako lansirala dva skiroja – pametnega in “plezalca”. Razlikujeta se pri pnevmatikah, pri čemer ima prva gladko pnevmatiko, druga pa gumijasto pnevmatiko, in moči motorja (350 in 500 kW). To pomeni, da je Kobra Smart namenjena mestu, Kobra Climber pa se lahko loteva težjih terenov. Oba skiroja imata enako cevasto strukturo, ki zagotavlja stabilnost, prilagodljivost in odpornost. Oba sta tudi zasnovana tako, da preneseta najbolj ekstremne pogoje, z svojo izjemno geometrijo pa poskrbita, da je vožnja izjemno gladka.

S Kobro ni šale!
Foto: Indiegogo

Kar zadeva njegove ključne lastnosti, doseže električni skiro Kobra največjo hitrost 25 km/h in ima baterijo, ki zdrži več kot 100 kilometrov. Ta se med vožnjo regenerira s spuščanjem plina.

Pa cena? Za Kobro Smart boste morali odšteti 2.170 evrov, za Kobro Climber pa 2.480 evrov.

Električni skiroji Kobra
Foto: Indiegogo

Dodatne Informacije

indiegogo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Tesla S: model, ki spreminja svet – ponovno