Viralni TikTok kulinarični trend: tortilja na malo drugačen način

Zadnjič posodobljeno: :

Pred kratkim smo pisali o prehrambenih trendih, ki bodo zaznamovali letošnje leto, medtem pa se je na priljubljenem družbenem omrežju TikTok pojavil nov trend, ki trenutno uživa svojih 5 minut slave. To je nov način, kako lahko jemo tortilje.

Torej, kako si pripravimo ta kulinarični trend? Vzemite tortiljo in naredite zarezo na sredini. Nato vsak kvadrat tortilje napolnite z različnimi sestavinami in jih prepognite, da dobite obliko trikotnika. V zadnjem koraku tortiljo rahlo popečete v toasterju.


Na prvi pogled se zdi, kot da pripravljate quesadillo, vendar je ključ pri pripravi, da so sestavine med seboj ločene s tortiljo. Najboljše od vsega je, da lahko tortiljo napolnite z vsemi možnimi kombinacijami sestavin (sir je običajno ena izmed njih), vendar vseeno ne pretiravajte s količino. Če dajete sir, naj se stopi, dober dodatek k vsemu pa bo nekaj omake. Za še boljši rezultat prazno tortiljo pred polnjenjem malo segrejte v ponvi.

Različice za zajtrk so zelo priljubljene, zato ljudje v tortiljo dajo slanino, jajca, sir, avokado, kumare, paradižnik … Tortiljo lahko napolnite tudi z mesom, ali pa pripravite vegi različico. Obstajajo pa tudi sladke različice z Nutello in sadjem. Spodaj si poglejte video, kako pripraviti to viralno kulinarično dobroto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carleigh Bodrug (@plantyou)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pripravite slavni indijski čaj Masala, čudovito naravno zdravilo: krepi imunost!