Utrip mesta · moda

Dolce&Gabbana sta nas na milanskem tednu mode s svojo srednjeveško navdihnjeno modno revijo za zimsko sezono 2015 popeljala na jug Italije, na romantično Sicilijo, ki ji vladajo pravljična bitja, oblečena v najrazkošnejša oblačila. Predajmo se pravljici, ki ji vladajo drznost, čutnost in prefinjenost.

Pogumne kraljične, glavne junakinje pravljice Dolce&Gabanna za prihodnjo hladnejšo sezono, sta oblikovalca obula v nizke zašiljene salonarje in škornje, ki spominjajo na srednjeveška obuvala ter jih opremila z razkošnimi čeladami, ki bodo z mogočnimi dragulji odbile še tako ostro puščico.

Ob pogledu na plašče, ki spominjajo na srednjeveška ogrinjala v črni, vijolični in petrolej zeleni barvi, čudovit krvavo rdeč plašč s prostorno kapuco, o katerem lahko Rdeča kapica le sanja, čutno, telo objemajočo črno čipkasto obleko, čudovito izvezen plašč, obrobljen z razkošnim krznom, volneno obleko v barvi najokusnejše karamele s cvetličnim potiskom in do tal segajočo rdečo obleko iz šifona, lahko kaj hitro pozabimo, da občudujemo “ready-to-wear” kolekcijo. Dih nam je zastane tudi ob pogledu na torbice, še posebej miniaturno šatuljico, posuto s čudovitimi dragulji, v katero lahko spravimo le najpomembnejše.

V kolikor nas ne navduši kolekcija, bomo očarani nad glamuroznim zaključkom, saj za finale na pisto zakoraka celotna četa junakinj, oblečena v svetlikajoča se oblačila, ki spominjajo na srednjeveške oklepe, vendar s to razliko, da ne segajo nižje kot do sredine stegen.

Odpri galerijo
Andy Torres, Gala Gonzales in Nicole Warne. Foto: blogi Style Scrapbook, Amlul.com in Gary Pepper Girl Tri modne blogerke v trendu snežno bele barve cover Minimalistični moški modni editorial z efektom vode Na milanskem tednu mode blestijo krila Topshop x Adidas Originals pomladna športna kolekcija · · ·