fbpx

Sony Xperia Z2 z najboljšo kamero na svetu

Sony je na letošnjem MWC (Mobile World Congress) v Baceloni predstavil svoj novi vodilni pametni telefon – Sony Xperia Z2. Odlikuje ga neverjetna kamera z ločljivostjo 20,7 megapiksla, ki lahko snema video v ločljivosti 4K z resolucijo kar 3.840 krat 2.160 pikslov.

Xperia Z2 je naslednik Sonyjeve serije Xperia Z in deli enako črno pravokotno obliko kot njegovi predhodniki, le malenkost večja je, natančneje 13,2 centimetra po diagonali. Vendar pa je veliko izboljšav v notranjosti telefona, kar se pozna pri njegovi zmogljivosti. Poganja ga štiri jedrni 2,3 GHz Qualcomm procesor, operacijski sistem Android 4.4 KitKat, ima 3 GB RAM pomnilnika in izboljšano 3.200 mAh baterijo, ki omogoča kar 830 ur pogovora. Resolucija zaslona je polni HD s 1.920 krat 1.080 piksli.

Glavna lastnost Xperie Z2 pa je seveda super kamera. Kot že omenjeno, ima 20,7 megapiksla in omogoča snemanje videa v ločljivosti 4K. Med drugim ima funkcijo Timeshift, ki omogoča snemanje s 120 sličicami na sekundo, s čimer dobimo učinek počasnega posnetka.

Kot zanimivost omenimo še, da ima naprava tudi funkcijo prepoznavanja obraza za odklepanje telefona in multi-touch zaslon, ki podpira do 10 dotikov hkrati. Telefon je tudi vodoodporen in v vodi do globine 1,5 metra zdrži kar do 30 minut, vendar pa ne smete pozabiti priloženih zaščit za odprtine.

Sony Xperia Z2 je telefon, ki bo navdušil vas in vaše prijatelje z neverjetno resolucijo in snemanjem videov. Vendar pa boste morali kupiti še televizor, ki bo podpiral 4K, če boste želeli posnetke pokazati svojim bližnjim.

Novo Sony Xperio Z2 si oglejte še v spodnji galeriji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!