Ducati Superleggera V4
Utrip mesta · mobilno

Navdušence nad motornimi kolesi je razveselila novica, da je naposled le prišla zamenjava za Ducatijevo motorno kolo Panigale V4. Novi Ducati Superleggera V4 je takšen, kot obljublja njegovo ime: izjemno lahek in športen, poleg tega pa poln ogljika.

Ducati Superleggera V4 je prvo motorno kolo na svetu, ki se lahko pohvali z okvirjem in deli zadnjega vzmetenja, ki so narejeni iz ogljikovih vlaken. Takšno tehnologijo pa lahko najdemo nikjer drugje kot v Ducatijevem tekmovalnem oddelku MotoGP.

V4 (4-valjni) motor je spet najmočnejši, ki je kdaj prišel iz Ducatijeve tovarne, in ponuja največ svoje moči pri 15.500 obratih v minuti. Če ga opremimo s tako imenovanim “tekmovalnim kompletom”, bomo imeli na voljo kar 234 konjskih moči, motorno kolo pa bo tehtalo zgolj 152,2 kilograma. V primerjavi s predhodnikom je novinec za skoraj 16 kilogramov lažji, za kar je zaslužno vzmetenje, narejeno iz titana in ogljikovih vlaken. Superleggera V4 ponuja elektronsko nastavljive vozne profile in je v tem trenutku najnaprednejše motorno kolo, ki je kdaj nosilo Ducatijev emblem. Na voljo bo zgolj 500 primerkov, cena za posameznega pa bo nedvomno visoka.

Galerija: Ducati Superleggera V4

Ducati Superleggera V4Odpri galerijo

emoji-jacket Emoji Jacket: Ford ustvaril jakno z emojiji za lažjo komunikacijo med kolesarji in vozniki 2020-ford-gt-110-1580930617 Ford GT (2020): novi preobleki superšportnika HyperFocal: 0 Oddolgočasite leto 2020! RENAULT CAPTUR (HJB) Novi Renault Captur: vodilni mestni športni terenec je povsem nov, a vendar povsem Captur! · ·