facebook-emoji-set-emojipedia
V zraku · buzz buzz

Si predstavljate, kako bi bilo komunicirati na družbenih omrežjih brez emojijev? Verjetno si mnogi tega ne morejo predstavljati, saj smo jih lansko leto poslali kar milijardo.

Julij se počasi zaključuje, zaključuje se pa tudi dan emotikonov, ki ga najbolj zvesti uporabniki vsako leto slavijo v  juliju. Skladno s tem obeležjem je tudi Facebook naredil analizo najbolj uporabljanih emotikonov na njihovem družbenem omrežju lansko leto.

Rezultati vključujejo različne emojije, najbolj popularni pa so srce, torta, poljub, zardel obraz, oči v obliki src in veselo jokajoči se obraz. Ja, same dobre vibracije, zato si vzemite trenutek in se vrnite v pozitivnost.

Ko je ravno govora o pozitivnost, je Facebook ugotovil tudi, da so uporabniki Messengerja uporabljali emoji v obliki srca dvakrat pogosteje kot lani. Verjetno se vam zdi, da so te srčki v največjem številu poslali za Valentinovo, a se motite. Največ jih je bilo poslanih na novoletni večer.

Lani je bilo poslanih več kot 900 milijonov emojijev brez dodatnega besedila, saj je to bolj preprost način komuniciranja, če nimate časa, a si še zmeraj želite poslati sporočilo ljudem, ki jih imate radi.

f569cb5e4a6c30b5dc6b4d62ed5d8ac3 Simpatičen napihljivi samorog bo letos poskrbel za ohladitev ob bazenu shutterstock_1015168078 Stvari, ki se jih moraš zavedati, če želiš postati slavni nogometaš, igralec ali model shutterstock_382382806 Srhljiva dejstva o ‘dating’ aplikacijah, o katerih vam nihče ni nič povedal americans-answer-can-you-name-country-jimmy-kimmel-26 Američane vprašajo ‘neumno’ lahka vprašanja, odgovori pa porazni · · · · · · · ·