fbpx

Facebook razkriva, kateri so najbolj priljubljeni emojiji na Messengerju to leto

Si predstavljate, kako bi bilo komunicirati na družbenih omrežjih brez emojijev? Verjetno si mnogi tega ne morejo predstavljati, saj smo jih lansko leto poslali kar milijardo.

Julij se počasi zaključuje, zaključuje se pa tudi dan emotikonov, ki ga najbolj zvesti uporabniki vsako leto slavijo v  juliju. Skladno s tem obeležjem je tudi Facebook naredil analizo najbolj uporabljanih emotikonov na njihovem družbenem omrežju lansko leto.

Svetovni dan emotikonov.
Svetovni dan emotikonov

Rezultati vključujejo različne emojije, najbolj popularni pa so srce, torta, poljub, zardel obraz, oči v obliki src in veselo jokajoči se obraz. Ja, same dobre vibracije, zato si vzemite trenutek in se vrnite v pozitivnost.

Najbolj uporabljani emojiji.
Najbolj uporabljani emojiji.

Ko je ravno govora o pozitivnost, je Facebook ugotovil tudi, da so uporabniki Messengerja uporabljali emoji v obliki srca dvakrat pogosteje kot lani. Verjetno se vam zdi, da so te srčki v največjem številu poslali za Valentinovo, a se motite. Največ jih je bilo poslanih na novoletni večer.

Srčkov je bilo poslanih dvakrat več kot lansko leto.
Srčkov je bilo poslanih dvakrat več kot lansko leto.

Lani je bilo poslanih več kot 900 milijonov emojijev brez dodatnega besedila, saj je to bolj preprost način komuniciranja, če nimate časa, a si še zmeraj želite poslati sporočilo ljudem, ki jih imate radi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
emojipedia.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!