Oscar: koš, ki odpadke loči glede na to, ali jih je mogoče reciklirati

Ali niste prepričani, kateri odpadki, ki jih odvržete v koš, so primerni za reciklažo? Odgovora na to vprašanje vam ni treba poznati, saj vam bo na pomoč priskočila umetna inteligenca.

Oscar je koš za smeti, ki uporablja umetno inteligenco. Izdelek, ki ga je izdelalo podjetje Autonomous, je namenjen ločevanju odpadkov glede na to, ali jih je mogoče reciklirati ali ne.

Ko boste predmet odložili v koš, bo mehanizem, ki vključuje kamero s funkcijo za prepoznavanje objektov, zaznal, ali je odpadek primeren za reciklažo. V naslednjem koraku bo pametna naprava odpadek na podlagi ugotovitev razvrstila v enega izmed dveh zabojnikov.

Če algoritem ne bo prepoznal lastnosti predmeta, bo uporabnika z oddajanjem rdeče svetlobe prosil za pomoč. Vsakič, ko boste Oscarja naučili nekaj novega, bo informacije shranil na strežnik v oblaku.

Pri Autonomousu trdijo, da enega od štirih izdelkov, ki jih ljudje odvržemo v koš, ni možno reciklirati. Zaradi tega prihaja do onesnaževanja reciklažnega sistema. Oscar bo tako pripomogel tudi k izboljšanju stanja okolja. Da bo deloval, ga je treba priključiti na električno omrežje, hkrati pa mu je treba zagotoviti tudi  internetno povezavo.

Če vas je ideja navdušila, boste projekt od 17. julija naprej lahko podprli na Kickstarterju. Za Oscarja bo treba odšteti 1.000 dolarjev oziroma 859 evrov. Prvih 50 podpornikov bo pri nakupu dobilo 65 % popusta.

Galerija – Oscar

Dodatne Informacije

Več informacij:
autonomous.ai

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!