CARE-E: robot, ki bo olajšal vaše potovanje z letalom

Z robotom Care-E se na letališču ne boste izgubili.

Prebijanje skozi letališče se marsikdaj izkaže za pravo nočno moro. Naj samo omenimo odpovedi in zamude letov ter zamenjave številk izhoda. Prav zato se mnogi ne bi branili robota, s pomočjo katerega bi prihranili nekaj stresa.

Letalska družba KLM Royal Dutch Airlines bo svojim potnikom ponudila možnost najema majhnega robota modre barve, ki bo poskrbel, da se na poti od varnostne kontrole do izhoda ne boste izgubili.

Robot, ki so ga poimenovali Care-E, vas bo pričakal po prestanem postopku varnostne kontrole. Z njegovo pomočjo bo mogoče do želene lokacije prispeti brez zapletov. Edinstvena dogodivščina se bo začela po tem, ko boste na njegovem zaslonu skenirali letalsko karto.

Z robotom Care-E se na letališču ne boste izgubili.
Z robotom Care-E se na letališču ne boste izgubili.

Care-E, na katerega lahko odložite ročno prtljago, doseže hitrost okoli 5 km/h. Če se vam bo na letalo zelo mudilo, vam torej ne bo prišel ravno prav.

Skrbeti vam ne bo potrebno niti za ročno prtljago.
Skrbeti vam ne bo potrebno niti za ročno prtljago.

Pri KLM-ju pričakujejo, da bo njihova naprava za uporabo pripravljena v juliju ali avgustu. Sprva jo bodo preizkusili na mednarodnih letališčih v New Yorku in San Franciscu, nato pa se bodo odločili, ali storitev ponuditi tudi drugje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!