fbpx

VRSlide: pripravite se na vratolomno vožnjo po toboganu

Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev?

Virtualna resničnost in vodni tobogani? Kombinacija, ki nikakor ne gre skupaj. Tehnologija, ki se zanaša na nevodoodporne naprave, in oblika zabave, ki vključuje drsenje po vodi, se ne privlačita najbolj. Ali pač?

Kot kaže, temu vendarle ni tako. Podjetje Ballast je namreč predstavilo naglavni set VRSlide, ki omogoča edinstveno izkušnjo virtualne resničnosti ob drsenju po vodnem toboganu.

Tehnologija, ki tiči za inovacijo, je nadvse impresivna. Naprava je vodoodporna, delovala pa bo tudi nekaj metrov pod gladino vode. Osnovana je na programski opremi pametnega telefona Samsung Galaxy S8. Ponaša se s sledilnim sistemom, ki s pomočjo senzorjev in monitorjev določi natančno lokacijo uporabnika. VRSlide sicer ponuja tudi funkcijo brezžičnega polnjenja.

Pri Ballastu menijo, da njihov izdelek predstavlja prvi korak k razširitvi virtualne resničnosti v vodo. Če bo šlo vse po načrtu, bodo ljudje v iluziji lahko uživali tudi ob plavanju.

Čeprav se tehnologija na prvi pogled zdi zelo zanimiva, pa dviguje precej prahu. Pri tem se poraja predvsem vprašanje, ali so vodni tobogani res tako dolgočasni, da bi jih morali popestriti z napravami, ki uporabnika ‘teleportirajo’ v vesolje ali na zasneženo goro?

Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev?
Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev?

Dodatne Informacije

Več informacij:
ballastvr.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!