Ford Ranger Raptor
Utrip mesta · mobilno

Ford Ranger je najbolje prodajani pick-up v tem delu Evrope in je zdaj dobil še svojo najbolj strupeno različico, z nadimkom Raptor. Hkrati pa je to prvi Fordov avtomobil, ki je bil občinstvu prvič predstavljen na evropskem sejmu računalniških iger Gamescom.

Ford je že v začetku meseca napovedal, da bo na sejmu računalniških iger Gamescom predstavil nov zmogljiv model. Vsa ugibanja so bila uperjena proti evropski različici Ford Ranger Raptor, kar se je na koncu izkazalo za povsem pravilno domnevo. Novi pick-up igralec na evropskem trgu ima bolj ‘mišičast’ videz, ki se poda nadgrajenemu dizelskemu motorju.

V središču evropskega Ranger Raptorja ‘bije’ 2,0-litrski 4-valjni motor z dvema turbinama, ki ima 213 konjskih moči in 500 njutonmetrov navora. Za prenos ima Raptor na voljo Fordov aktualen 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki ga najdemo tudi na modelu Ford F-150 Raptor. Terenske sposobnosti Ranger Raptorja so še dodatno izboljšane s pomočjo Terrain Management System sistema, ki nam omogoča izbiro 6 različnih voznih načinov.

Če se je v vas pojavilo vprašanje, zakaj so pri Fordu razkrili avtomobil na sejmu računalniških iger, se odgovor skriva v tem, da bo novi Ford Ranger Raptor upodobljen v računalniški igri Forza Horizon 4. Računalniške Rangerja boste tako lahko vozili od 2. oktobra dalje, ko bo igra tudi uradno izšla. Na evropskega Raptroja v ‘kovinski’ obliki pa bo potrebno počakati malo dlje, vsaj do sredine leta 2019.

Galerija slik: Ford Ranger Raptor

Ford Ranger RaptorOdpri galerijo

LUME Traveler No.1 LUME Traveler No.1: za kampiranje pod zvezdnatim nebom Narke Narke: prvič električni Jet Ski na svetu BMW Isetta 300: prikupen 'jajček' na kolesih BMW Isetta 300: prikupen ‘jajček’ na kolesih Lossa Engineering Honda CT90 BMX 'Redline': tako čudna kombinacija, da je že briljantna. Lossa Engineering Honda CT90 BMX ‘Redline': tako čudna kombinacija, da je že briljantna · · · · ·