Margravial Opera House, Bayreuth
Utrip mesta · arhitektura

Te zanima, kako gledališče vidijo igralci? Fotograf Klaus Frahm prebije t. i. četrto steno, to je namišljeno steno med avditorijem in odrom, ki ustvarja videz zaprtega odrskega prostora in loči igralce od gledalcev. Fotografije gledališča iz perspektive igralcev ustvarijo povsem nove dimenzije te umetniške ustanove.

Fotograf Klaus Frahm nas s fotoaparatom popelje na gledališki oder in pokaže gledališče, kot ga vidijo igralci na odru. Pri fotografiji gledališča iz perspektive igralcev se vlogi tako zamenjata, saj avditorij postane ploh kot razglednica, medtem ko oder dobi prostorsko dimenzijo.

PREBERITE ŠE: Najlepša gledališča in operne hiše na svetu

Frahm s fotografijami gledališča iz perspektive igralcev presprašuje hierarhijo umetniške ustanove.

Theater Gütersloh, Gütersloh, GermanyOdpri galerijo
Podvodni nebotičniki Aequorea Podvodni nebotičniki Aequorea: bomo v prihodnosti živeli pod vodo? Okrogli paviljon iz recikliranih materialov Pavillon circulaire: paviljon iz recikliranih materialov v Parizu The Winter Garden Theatre, Toronto, Kanada Najlepša gledališča in operne hiše na svetu Kaos Temple - cerkev, ki je postala skejt park Kaos Temple: 100-letno cerkev spremenili v slikovit skejt park ·