Honda E
Utrip mesta · mobilno

Honda E je že kot konceptni avtomobil izstopala s svojo simpatičnostjo. Serijska različica se je že dodobra razgalila, razveseljivo pa je predvsem dejstvo, da je ostala simpatična in že komaj čakamo, da jo prvič vidimo na cesti.

O Hondi E smo že pisali, saj nas je navdušila že v svoji konceptni obliki. Nedolgo nazaj se je predstavila s kamerami namesto vzvratnih ogledal, tokrat pa smo izvedeli še njene ‘tehnične’ zmogljivosti. Elektromotor bo nameščen na zadnji osi, s tem pa bo imela Honda E pogon na zadnji kolesni par. Na voljo bo v dveh različicah, prva bo imela 100 kW (136 KM) moči, druga pa 113 kW (154 KM) moči. Baterija s kapaciteto 35,5 kWh bo zagotovila dovolj elektrike za do 220 kilometrov poti. S hitrim polnjenjem bo lahko baterija napolnjena, do 80%, v 30 minutah, kar naj bi bilo dovolj za nadaljnih 177 kilometrov poti.

Honda E bo modernemu času primerno ponujala različne oblike povezljivosti, z vsem skupaj pa bomo upravljali preko 12.3-palčnega zaslona na dotik. Na voljo bo celo Hondin digitalni asistent. Honda E se bo v svoji popolnoma serijski različici predstavila zainteresirani javnosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Galerija: Honda E

Honda EOdpri galerijo

Nissan Juke Novi Nissan Juke: nova generacija je občutno prijetnejša za oko Lamborghini Sian Lamborghini Sian: najnovejši Lamborghini je elektrificiran high_taycan_turbo_s_2019_porsche_ag-1920x1080-1 Porsche Taycan: Porschejeva električna revolucija se je pričela Volkswagen California 6.1 Volkswagen California 6.1: za družine, ki potrebujejo nekaj več · ·