fbpx

Mednarodna konferenca Ženske v kinu: kdo so ženske v občinstvu?

Z mednarodno konferenco Ženske v kinu, na katero prihajajo ugledni mednarodni filmski strokovnjaki, se bodo 4. oktobra 2019 v Kinodvoru posvetili pogosto zanemarjeni temi žensk v občinstvu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Kinodvor, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Razprave o “ženskah in filmu” se običajno osredotočajo na tisto, kar vidimo na platnu, redkokdaj pa so usmerjene h gledalkam. Načini prikazovanja, kvote, delo žensk za kamero in pred njo, prisotnost režiserk na pomembnih filmskih festivalih, zlorabe v filmski industriji … vse to so postale vsakdanje teme. S konferenco bodo zato posvetili pozornost običajno zanemarjeni temi žensk v občinstvu.

Mednarodna konferenca Ženske v kinu bo potekala 4. oktobra 2019.
Mednarodna konferenca Ženske v kinu bo potekala 4. oktobra 2019.

Gostje konference bodo ugledni mednarodni filmski strokovnjaki: filmski zgodovinar, kurator ter profesor zgodovine filma in medijev na Birkbeck College Ian Christie; nizozemska filmska kritičarka, filozofinja, predavateljica in ustanoviteljica projekta Slow Criticism Dana Linssen; filmska producentka in kuratorka v bristolskem kinu Watershed Tara Judah; in izredna profesorica zgodovine kinematografov na Univerzi v Utrechtu Judith Thissen. Vodja programa v Kinodvoru Koen Van Daele pa bo spregovoril o ženskem občinstvu v prvih desetih letih ljubljanskega mestnega kina.

Konferenca je odprta za širšo javnost, namenjena pa je zlasti tistim, ki delujejo na področju filma: oblikovalcem filmskih programov, producentom, filmskim ustvarjalcem, distributerjem, kritikom, pedagogom, študentom …

Vstop je prost. Vsa predavanja bodo potekala v angleščini, poskrbljeno pa bo za simultani prevod v slovenščino.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kinodvor.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!